Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Forssa nousuun! Rautatie Helsinki-Forssa-Pori toimintaan!

1.) Aikaisemmin PS:n valtuutettuna toimin maakuntavaltuustossa ja siellä kävin keskusteluja paikallisen (Hämeenlinnan) arkkitehdin kanssa tästä Forssan tulevaisuudesta ja rautatien mahdollisesta rakentamisesta. Loppujen lopuksi keskustelut antoivat pontta asian etenemiselle. Rautatie Helsinki–Forssa–Pori merkittiin maakuntakaavaan.

Jos saisimme tämän rautatien toteutumaan, alkaisi Forssalle ja ympäristökunnille nousu pelkästään kulkuyhteyksien parannuksesta. Valtio kustantaisi suurimman osan rautateiden rakentamisesta ja radan varrella olevat kunnatkin olisivat siinä mukana. Ihmiset, jotka ovat siirtyneet parempien liikenneyhteyksien pariin, tulisivat ehkä takaisin. Forssa on keskeisellä paikalla ja hieno kaupunki asumiselle ja kuntoilulle. Omassa asunnossa asuminenkaan ei ole täällä kallista, jos verrataan esim. Helsinkiin ja muihin isompiin kaupunkeihin. Myös yritykset, jotka lähtivät täältä parempien liikenneyhteyksien pariin, voisivat palata jälleen Forssaan tekemään töitä ja työllistämään paikkakuntalaisia. Samalla saisimme vaihtoyhteydet Humppilan kautta Turkuun ja Tampereelle ja Helsingistä pääsisimme moneen paikkaan raitiovaunuilla ja rautatieyhteyksillä.

Olisihan se myös ilmaston parannusta, kun ei omilla autoilla olisi pakko liikkua ja matkustella eri paikkoihin. Parkkipaikatkin ovat kalliita esimerkiksi vaikkapa Helsingissä.

2.) Jossakin vaiheessa ihmettelin kovasti, kun kävin Suomen ulkopuolella kukkamarkkinoilla, niin sieltä ulkomailta tuotiin linja-autollisittain kukkia omiin pihoihin käytettäviksi. Sen huomatessani tein aloitteen Forssan kaupungille, että voisimmeko perustaa kesäisin tänne kukkamarkkinat. Ihme kyllä se toteutui heti seuraavana kesänä ja siitä lähtien kukkamarkkinat ovat toimineet torilla joka kesä moitteettomasti. Torilla on ollut runsaasti kukkien myyjiä ja ostajia. Näin kukkien kasvattajat ovat voineet toimia lähiympäristössä, eikä myyntipaikkaa ole enää tarvinnut hakea kauempaa.

3.) Lapsiperheille Forssassa asuminen olisi erittäin edullinen asia, kuntoilua löytyy ja opiskeluunkin on kouluja paikkakunnilla riittävästi, ja lisäksi Forssassa on valmistumassa uusi monitoimikeskus, johon tarvitaan lisää uusia lapsia opiskelemaan. Jos liikenneyhteydet saadaan hyvään kuntoon, lapsiluvutkin voisivat kasvaa.

Myös 2-tien parantaminen ja luokituksen nostaminen kuuluu tärkeisiin asioihin (josta Sanni Grahn-Laasonen kirjoitti FL:ssä 16.5.),näitä kaikkia asioita olisi hyvä viedä rohkeasti eteenpäin.

Ystävällisin terveisin

Aila Lahtinen

Forssa, kuntavaaliehdokas (ps.)