Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaus valita – kolme yliopistosairaalaa tunnin matkan päässä

Kiitos Sirkka-Liisa Anttila, kun muistutit meitä kaikkia tärkeästä valinnanvapaudesta. Suomen laki takaa kansalaisilleen vapauden valita, missä meitä hoidetaan, kun sairaala-apu on tarpeen.

Herätit ainakin muutaman nukkujan, koska FL lyhyissäkin heräsi kaipuu Turkuun. Etuoikeutemme maantieteellisesti on, että Helsinki, Turku ja Tampere yliopistosairaalat ovat kaikki saavutettavissa tunnin matkan päässä, kun kiire on suuri jopa nopeammin.

Tietoisuus valinnan vapaudesta on tärkeätä. Mitä matkakustannuksiin tulee, olemme siinäkin suhteessa tasaveroisessa asemassa. Maksut ja niihin liittyvät korvaukset ovat myös hyvin määritelty, joten kenenkään ei tarvitse niihin maksajaa määrätä.

Kun hätä on suuri, on siis apukin lähellä – alle tunnin matkan päässä. Forssan sairaalalla on hyvät valmiudet hoitaa valtaosa pikaisestakin avun tarpeesta, ja se on lähellä. Jos se ei riitä, tai oma tahto on saada apu muualta, on itsellä tai omaisilla vastuu valita, minne taksi, ambulanssi tai helikopteri suuntaa.

Antti Niemi