Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demokraattinen poliittinen konsensus on taitolaji!

Kuntiemme päätäntäelimissä elikä valtuustoissa ja lautakunnissa on vallalla enemmän taikka vähemmän niin kutsuttu auktoriteettinen puoluekuri mikä tarkoittaa jotta luottamushenkilö toimii luottamustehtävissään niin kuin häntä ”ylemmältä taholta” etukäteen ohjeistetaan käskyttämällä millä tavoin toimit luottamushenkilönä mikä ei millään muotoa vastaa ainakaan minun käsitystäni demokratiasta päätöksentekoprosessissa?

Valtio-opin professori Kimmo Grönlund totesi Yle TV1:sen haastattelussa 31.3.2021 mm seuraavasti; ”Demokraattisessa politiikassa ei ole vain yhtä oikeaa tietä vaan päätökset muodostuvat konsensusneuvotteluin.” Siinäpä se on selvästi suomeksi sanottuna mikä tarkoittanee konsensusneuvotteluiden olevan varsinainen taitolaji mikä ei ole vielä tähän päivään mennessä tuonut lopullista ratkaisua valtionpoliittisissa katakombeissa mm. nk. Sote-sopassa?

Kuntavaaleilla 2021 valittavien luottamushenkilöiden on hyvä muistaa jotta parempi päätöksenteossa on ”laiha sopu kuin lihava riita” perustuen konsensuspohjaiseen poliittisesti yhteiseen mielipiteeseen yli puoluerajojen mikä on eittämättä taitolaji jonka mielestäni vain harvat päätöksentekijät taitavat.

Vaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat henkilökohtaisessa vastuussa vain ja yksinomaan äänestäjilleen sillä kuntavaalit on jo kauan mielletty äänestäjien keskuudessa suurelta osiltaan henkilövaaleiksi yli puoluerajojen eduskuntavaalien edustaessa enemmän taikka vähemmän puoluesidonnaisia vaaleja!

Raimo Rönkkö (kesk.)

kuntavaaliehdokas

Somero