Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Forssakaan ei pärjää jatkossa yksin" – Uudelta valtuustokaudelta odotan parempaa yhteistyötä

Kiitokset valtuutettu Emmi Lintoselle tärkeästä ja ajankohtaisesta kirjoituksesta ( FL 3.6.) aiheena tulevaisuus ja seudullinen yhteistyö. Forssan näivettyminen on tämän valtuustokauden tosiasia. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

Forssakaan ei pärjää jatkossa yksin. Koko seudun menestyminen vaatii yhdessä seudun veto- pitovoiman kuntoon pistämistä. Sen jälkeen molempien tehokasta, näkyvää markkinointia. Meillä on esim. loistavat erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon sekä sosiaalihuollon lähipalvelut, joita olisi tärkeää markkinoida paljon aktiivisemmin myös Urjalaan ja Somerolle Loimaata unohtamatta. Kotikunnat maksavat Hykylle näistä käytetyistä palveluista korvauksen.

Sijaintimme on pääkaupunkiseudun lähellä erinomainen, kaunis luonto, edullisemmat elämisen kustannukset, monipuolinen koulutus- ja muu palvelutarjonta, edulliset tontit ym. Näitä pitäisi osata paljon tehokkaammin markkinoiden hyödyntää. Yrittämisen edellytyksiä sekä kaupungin palveluja yrittäjille merkittävästi kehitettävä. Liian usein yrittäjälle vastataan EI.

Perustettavalla hyvinvointialueella (SOTE) pärjääminenkin tulee onnistumaan vain ja ainoastaan seudulta valittujen aluevaltuutettujen tiiviillä yhteistyöllä yhteisin tavoittein. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää seutumme kuntien nyt yhdessä sopia niistä keinoista, joilla HYKYN palvelutuotanto säilyy nykyisinä lähipalveluina soten aloittaessa v. 2023. Järjestämisvastuu on hyvinvointialueella siis maakuntatasolla. Forssan HYKY on hyvinvointialueen yksi palvelujen tuottaja. Me tarvitsemme oikeuden saada jatkaa valmiiksi rakennetulla sotella lähipalvelujen tuottajana. Forssan seudun edelläkävijyydestä saamme olla kiitollisia yhtymäjohtaja Markku Purolle ja samalla ylpeitä omista saavutuksistamme.

Hyvinvointialuelaki mahdollistaa yhteistoiminnan eri hyvinvointialueiden kesken ja järjestämislaki säätää ERVA-alueiden puitteissa tehtävästä yhteistyöstä. Pirkanmaan hyvinvointialue on tärkeä yhteistyökumppani jatkossakin niin KHS:lle kuin Forssan sairaalallekin. Henkilöstön rekrytointihaasteet kasvavat koko ajan. Niidenkin ratkaiseminen edellyttää tiivistä kumppanuutta. Nämä lakien suomat monet mahdollisuudet pitää kuntien nyt yhdessä selvittää ja hyödyntää ennen VATE-pöytään menemistä. Oikea tieto on valtaa neuvottelupöydissä!

Uudelta valtuustokaudelta odotan parempaa yhteistyötä. Kaikkien ryhmien edustajat yhteiseen pöytään rakentamaan uutta valtuustokautta yhdessä. Parhaat päätökset syntyvät ryhmien yhteisin päätöksin.

Sirkka-Liisa Anttila

ministeri, ent. kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu (kesk,). kuntavaaliehdokas