Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeläisten avulla Forsaan kaupunki muuttotappiosta muuttovoittoon!

Missä eläkkeellä ollessa haluat asua? Muutatko takaisin vanhalle kotiseudulle?

Vai muutatko peräti etelän lämpöön? Silloin Suomesta tarvitset vain pienen yksiön tai ehkä vain kesämökin.

Forssaan onkin jo muuttanut jonkin verran esim. Helsingissä uransa tehneitä eläkeläisiä. Monella hesalaisella on myös mökki Tammelassa.

Jopa siirtolapuutarhamökkien hinnat ovat pääkaupunkiseudulla tapissa. Mäkilammen siirtolapuutarhamökkejä tosin ei saa ostaa ulkopaikkakuntalaiset. Ostajia Helsingistä saattaisi löytyä, vaikka huru mycket.

Ikäihmisten vuokra-asumista on Forssassa tarjolla ainakin Rimpikodossa ja Tyykihovissa. Lisäksi Hämeen Setlementti ry perusti Forssan virastokeskukseen Kartanon katu 10:een varsinkin ikä-ihmisille kohtaamis- ja kokouspaikan.

Nyt taitaa jäljellä olla enää kyltti seinässä. Onhan meillä Ystävänkammari, joka tosin on täyteen buukattu ja Yhteisötalo, jossa maahanmuuttajat saavat apunsa.

Forssassa on n. 30 yhdistystä, joista osa toimii, osa ei tilanpuutteen takia. Mielestäni ainakin kaikille toimiville yhdistyksille pitäisi löytyä kokoontumistila asevelihintaan.

Mikä lienee oikeastaan Forssan vanhustenkotiyhdistyksen rooli? Vuokra-asuntoja on erinäinen määrä, tosin osa jo purku-uhan alla.

Tärkeää on myös, että seniorit voivat asua kävelymatkan päässä palveluista. Nyt meillä keskustasta palveluja ei enää pian löydy. Parhaat palvelut ovat siirtyneet kilometrin päähän kuten Cittari ja Prisma. Tyykikyyti kuljettaa niihin päivittäin ikäihmisiä.

Forssan torikin on komeudestaan kuulu. Se on edesmenneen kaupunginjohtaja Venhon aikaansaannos. Tori oli valmistuttuaan Suomen suurin yhtenäinen tori.

Kun omistusasunnon pistää Helsingissä myyntiin, niin samalla rahalla saat useammankin yksiön ja rahaa jää vielä kesämökkiin lähijärven rannalla.

Toisaalta seniorit eivät suin surminkaan halua ostaa asuntoa hissittömästä talosta.

Keijo Wääri

kuntavaaliehdokas (kok.)