Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seinät eivät ole este digioppimiselle – Tammelassa osataan kyllä hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä

En aivan ymmärtänyt sitä, mikä oli Jyri Kauniston kirjoituksen (FL 4.6.) tarkoitus. Jotenkin kai oli kielteinen kanta uuden yhtenäiskoulun rakentamiseen, mutta ihan selkeästi kantaa ei ilmaistu.

Se, mikä harmitti, oli toteamus, että Tammelassa ei hyödynnetä digitaalisia oppimisympäristöjä tarpeeksi. Meillä on ollut vuosia digitutoreita, jotka Koulukeskuksen lisäksi ovat käyneet kyläkouluillakin tutoroimassa. Oppilaat osaavat ekaluokasta lähtien käyttää apunaan eri kustantajien tuottamaa digimateriaalia. Olen itsekin päässyt tietynlaisten vempaimien avulla esim. New Yorkin pilvenpiirtäjien katoille ja merten syvyyksiin.

Viimeistään jo runsaasti yli vuoden jatkunut korona-aika on vaatinut kaikilta, niin opettajilta kuin oppilailta, uusimman digitekniikan hallintaa.

Jos Mustialan toisen asteen oppilaat, siis peruskoulusta tulleet, eivät hallitse digiä, niin he eivät todellakaan kaikki ole tammelalaisia. Heitä on joka puolelta Suomea.

Päivi Sotka

englanninkielen lehtori, kuntavaaliehdokas (kok)