Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ypäjän Rantapuistohanke – Alueen kehitys on kauaskantoinen useamman vuoden projekti

Ypäjällä on keskusta-alueella kehitettävää paljon viihtyisyyden lisäämiseksi. Ypäjän keskusta-alueen läpi kulkee kaunis Loimijoki, jonka täyttä potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty. Kirkonkylän ranta-alue yhdistäisi Ypäjällä venesataman aina Poukkasillalle saakka. Suuremmassa kuvassa olisi piristys Loimaalta Jokioisille asti Loimijoen virkistyskäytössä.

Kurjensillan läheisyydessä on oiva alue kehittämiseen ja viihtyisyyden lisäämiseen. Ehdotammekin, että Kurjenmäentien itäpuolelle Loimijoen ja Naiminpolun väliselle alueelle kehitetään kaikkien ypäjäläisten ulko-olohuone. Alueen maanomistajilta ja asukkailta onkin jo saatu hyvä vastaanotto rannan kunnostukseen.

Alueelle on mahdollista saada lammen rantaan turvallinen hiekkapohjainen uimapaikka, beach volley -kenttä, lapsille liikennepuisto sekä koirille aidattu alue. Olisi upeaa, mikäli joku yrittäjä innostuisi pitämään alueella esimerkiksi ranta- tai lauttakahvilaa! Liikennepuiston ylläpito voidaan järjestää palkkaamalla nuoria kesätöihin.

Yhteinen tekeminen ja talkoot ovat tapa saada hanketta eteenpäin.

Alueen kehittäminen edellyttää tietenkin myös rahoitusta. Yksi rahoitusvaihtoehto on, että kunta luopuu Caissaniemestä ja myy kiinteistön. Kiinteistön myynnistä ja ylläpitoon budjetoiduista rahoista korvamerkitään avustussummat kyläyhdistyksien, Kuusjoki ja Ypäjänkylä, kiinteistöjen kehittämiseen ja loput Rantapuiston kehittämiseen.

Alueen kehitys on kauaskantoinen useamman vuoden projekti. Ypäjän kirkonkylässä on hyvät ulkoilumahdollisuudet Pertunkaaren maastossa sekä Hevosopiston kartanon alueilla, nämä on hyvä huomioida pitkän tähtäimen suunnittelussa.

Alueesta tulee tehdä esteetön kokonaisuudessaan, jotta alueella on helppo liikkua myös liikuntarajoitteisten.

Alue antaisi Ypäjästä vireän kuvan saavuttaessa Loimaantieltä, nuhruisuus poistuisi katukuvasta.

Jannika Timonen, Erkki Pyykkö, Juha Lundström, Timo-Mikael Sivula

kuntavaaliehdokkaat