Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaista politiikkaa ja kulttuuria – Jos halutaan kehittää oman kunnan asioita eteenpäin, se vaatii hyvää yhteistyötä eri puolueiden ja valtuutettujen välillä

Minulla on ollut mahdollisuus seurata alusta asti eli vuodesta 2008 Perussuomalaisen ajatusmaailman rantautumista forssalaiseen kunnallispolitiikkaan. Mielenkiintoista on ollut myös seurata muiden puolueiden ja niiden edustajien suhtautumista meihin. Alkuun osaksemme tuli lähinnä naureskelua, väheksymistä ja jopa pilkkaakin. Koska edustajamme ovat kuitenkin vuosien aikana kyenneet vastuulliseen toimintaan ja päätöksiin, suhtautuminen meihin on alkanut muuttua. Meillä ei myöskään valtuustossa ole ollut mitään ryhmäpäätöksiä, vaan kukin on aina saanut äänestää omantuntonsa mukaan. Myös yhteistyö kaupunginhallituksessa, valtuustossa ja lautakunnissa on sujunut pääosin eri puolueiden kanssa hyvin. Yhteistyön merkitys myös jatkossa uudella valtuustokaudella on olennaisen tärkeää.

Perussuomalaisten valtakunnallisen kannatuksen noustua vähitellen nykyisiin huippulukemiin eli Suomen suosituimmaksi puolueeksi, muut puolueet ovat alkaneet ajatella jo vaalien jälkeistä aikaa. Miten paikkajaot mahdollisesti menevät uudessa valtuustossa ja miten lautakunta- ja muut luottamushenkilöpaikat liikelaitoksissa tullaan jakamaan.

Jos saamme Lounais-Hämeessäkin kannatuksemme nostettua lähelle valtakunnallista tasoa, poliittiset mannerlaatat alkavat todella liikkua vanhasta totutusta. Toivottavasti viimeistään silloin muutamat pahaa persufobiaa ja pelkoakin potevat ymmärtävät tilanteen ja pystyvät suhtautumaan vähän suvaitsevammin myös oman kuplansa ulkopuolella oleviin. Luvassa on joka tapauksessa vaalien jälkeen tiukat neuvottelut eri puolueiden kesken. Siinä tarvitaan neuvottelijoilta pitkää pinnaa ja myös konsensus-ajattelua, jotta toimivaan lopputulokseen päästään.

Jos halutaan kehittää oman kunnan asioita eteenpäin, se vaatii hyvää yhteistyötä eri puolueiden ja valtuutettujen välillä. Uskon, että Perussuomalaisista tuo yhteistyö ei tule jäämään kiinni.

Itse haluan kiittää kaikkia valtuustokollegoita kuluneesta valtuustokaudesta ja toivotan kaikille menestystä tulevissa vaaleissa. Lauantaina tavataan taas Forssan torilla ja nautitaan turvavälein ja maskein vaalihuumasta ja ehkä hyvästä musiikistakin.

Sami Mattila

kulttuurituottaja, kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (ps.)