Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan seudun harrastusmahdollisuudet ovat hyvät mutta sisäliikuntahallien puute on ongelma – Mitä jos yhdistäisimme voimamme?

Forssan seudulla on huomattava määrä eri urheiluseuroja, jotka tekevät erittäin arvokasta työtä yhteiskuntamme hyväksi. Monta sataa nuorta saa päivittäin erittäin laadukasta valmennusta ja tärkeää yhdessä tekemistä vertaistensa kanssa. Urheilun kautta nuorisomme saa eväät liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan, mistä on pelkästään hyötyä niin kyseiselle nuorelle kuin pitkässä juoksussa koko yhteiskunnallekin. Nuorten liikkumattomuus ja syrjäytyminen on aikapommi, mitä meidän tulee välttää kaikin keinoin.

Forssan seudulla on pääsääntöisesti erittäin hyvät mahdollisuudet harrastaa, mutta asiat olisi mahdollista tehdä vieläkin paremmin. Olemmeko miettineet tarpeeksi sitä mahdollisuutta, että yhdistäisimme voimamme koko seutukuntamme kanssa? Sisäliikuntahallien puute on vakava ongelma tällä hetkellä, eikä pikaista ratkaisua tähän ole näkyvissä lähitulevaisuudessa. Liian pienten salien rakentaminen aiheuttaa suuria ongelmia tiettyjen urheilulajien harrastajille, eikä sitä omaa lajia pääse harjoittamaan riittävän hyvissä olosuhteissa. Voitaisiinko siis ajatella, että kartoittaisimme yhdessä lähikuntien kesken, että minkälaisille liikuntapaikoille olisi kysyntää ja tehtäisiin yhdessä järkeviä päätöksiä? Kannattaako kaikkien kuntien tehdä mittavia investointeja, joita ei ole kuitenkaan mietitty tilojen toimivuuden kannalta loppuun saakka?

Seudullamme toimii tällä hetkellä paikallisten urheiluseurojemme muodostama puheenjohtajafoorumi, missä suurin osa urheiluseuroistamme on edustettuna. Tämä Forssa kaupungin organisoima foorumi on loistava esimerkki yhdessä tekemisestä eri lajien, sekä eri kunnissa toimivien urheiluseurojen kesken. Kyseisessä puheenjohtajafoorumissa on huima määrä tietotaitoa, jota koko seutukuntamme päättäjien tulisi hyödyntää huomattavasti enemmän.

Lopuksi haluaisin vielä pyytää, että aletaan nyt olemaan ylpeitä saavuttamastamme menestyksestä. Jos Suomi valitaan maailman onnellisimmaksi maaksi, niin hyväksytään se, eikä aleta väittämään vastaan. Jos Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruushopeaa, niin otetaan myös tämä onnistuminen ylpeydellä vastaan, eikä aleta vähättelemään saavutuksen arvoa. Miksi annamme menestyville urheilijoillemme viestin, ettemme arvosta heidän saavutuksiaan ollenkaan tai miksi viestimme nuorelle urheilufanille, ettei hänen sankarinsa olekaan sankari?

Ollaan myös ylpeitä tästä hienosta seutukunnastamme ja sen tuomista mahdollisuuksista. Yhdistetään siis kuntiemme kesken voimamme ja tehdään tästä seutukunnasta malliesimerkki siitä, miten olla elinvoimainen keskittymä, missä nuorisomme voi hyvin ja menestyy.

Kiitokset vielä Forssan kaupungille huomattavasta tuestanne paikallisille urheiluseuroille, jotka kärsivät koronan aiheuttamista rajoituksista. Tuen avulla moni seura välttyi taloudelliselta katastrofilta ja pystyi jatkamaan toimintaansa. Tämä on sitä lapsiystävällisyyttä nimenomaan!

Antti Lindvall

kuntavaaliehdokas (kok.)