Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seudun hevosmatkailu tavoittelee kiitolaukkaa

Hevosala on varsin vahva toimiala Forssan seudulla. Seudulla on kasvupotentiaalia myös hevosmatkailussa.

Hevosopisto Ypäjällä ja Pilvenmäen ravikeskus ovat vetäneet puoleensa runsaasti hevosalan yrittäjiä. Pelkästään hevosten määrällä mitattuna Forssan seutu on maan kärkeä.

Hevostalouden ja -matkailun mahdollisuudet on alettu muuallakin Suomessa ymmärtää. Hevosiin liittyvien elämys-, virkistys- ja hyvinvointipalveluiden kysyntä kasvaa, mutta hevosmatkailu on vielä kehitysvaiheessa.

Suomesta ja maailmalta löytyy matkailijoita, jotka kaipaavat erilaisia hevoselämyksiä ja tapoja kohdata uljas eläin. Jo kesäinen, vehreä hevoshaka käy hienosta kokemuksesta.

Kanta-Häme hakee hevosmatkailupalveluihin lisävauhtia HevosHäme – Kestävän hevosmatkailun maakunta -hankkeella, joka on jatkoa Hämeen ammattikorkeakoulun vetämälle hevosmatkailun maakunnalliselle tiekarttahankkeelle.

Keskiössä ovat alueen elinvoimaiset ja nuorta polvea työllistävät yritykset, joilla on siivunsa otettavana nousevasta hevosmatkailusta.

Luvassa on tarpeellista yrittäjäkoulutusta mm. tuotteistamiseen, markkinointiin ja diginäkyvyyteen.

Hevosmatkailuhankkeella on annettavaa myös Forssan ja Pilvenmäen raviradan seuraavan suurtapahtuman, vuoden 2022 Kuninkuusravien markkinointiin. Aiemminhan Forssa on isännöinyt Kuninkuusraveja 2006, 1988 ja 1968.

Hevosmatkailun haasteena on alan pirstaloituminen. Matkailijoiden tai mökkiläisten on ollut vaikea löytää tietää yrittäjistä, palveluista ja tapahtumista.

Hevosaiheinen Visit Häme -nettisivusto, joka syntyi tiekarttahankkeessa, parantaa tilannetta. Se ei vain riitä.

Hevos- ja matkailualan yrittäjien verkostoituminen on yhteistyössä seuraava askel. Matkailijoille on tarjottava kokonaispaketteja. Markkinoinnin ja tiedonkulun parantaminen lisää palvelujen kysyntää.

Hevosmatkailulla on mahdollisuus nousta jopa Suomen matkailuvalttien joukkoon, kun vahvuustekijänä on puhtaan luonnon rinnalla ainutlaatuinen hevosrotu. Mitään ei kuitenkaan saavuteta ilmaiseksi.