Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huumeiden viljelyä ja käyttöä ei voi hyväksyä – Riippuvuus aiheuttaa isoja ongelmia

Martti Vastamäen kirjoitus FL:ssä 20.6.on ajan tasalla. Nuoret käyttävät huumeita, liian monet, sekä vanhemmat ihmiset. En kannata missään muodossa huumeita viljeltäväksi Suomessa, enkä muissakaan maissa.

Huumeet ja alkoholi pilaavat ihmisten elämän täydellisesti, tämä asia tulisi kaikkien ihmisten omaksua ja ottaa vakavasti huomioon. Kaiken lisäksi vielä lähdetään autoilla ajamaan ja törmätään muihin ajoneuvoihin ajellessa humalassa ja huumeissa täysin vastuuttomasti. Ihmettelen, miksi jotkut ovat jääneet monta kertaa humalassa ajamisesta kiinni ja saavat vielä jatkaa autoilua. Toivon ehdottomasti, että auto ja ajokortti pois sellaisilta henkilöiltä, jotka jatkavat humalassa ja huumeissa ajamista uudelleen ja uudelleen.

Vanhempien tulisi aktiivisesti kiinnittää huomiota lastensa liikkumiseen, ja selvittää lastensa seurusteluryhmiä, ettei alkoholi eikä huumeet sisältyisi heidän toimintaansa. Nyt on havaittavissa näiden aineiden lisääntyminen kovasti eri ryhmissä.

Sen me tiedämme, että alkoholi huonontaa aivoja ja muitakin kehon jäseniä. Samoin huumeet eivät ole mikään terveystekijä, jos niitä aletaan terveyden huollossa käyttämään. Minä ihmettelen, jos lääkärit antavat huumeita terveyden saavuttamiseen, siihenhän saadaan lääkkeitä, joihin ei tule riippuvuutta.

Tämän yhteiskunnan ihmiset ovat menneet monessa asiassa riippuvuuteen ja huonoon käytökseen. Se on havaittavissa, kun lukee lehdistä, mitä on tapahtunut eri paikoissa. On pahoinpidelty kavereita ja perheissä on puolisot pahoinpidellyt toisiaan. Kyllä asiat on osattava hoitaa rauhallisesti eikä käydä kimppuun ja saada vahinkoja aikaiseksi. Näistä tapahtumista tulee elinikäinen sairaus monellekin kolhitulle henkilölle ja päällekävijät pääsevät pienillä sakoilla, eikä yhteiskunta ole selvittänyt ongelmia, miksi on näin tapahtunut.

Sen voin sanoa etten itse käytä huumeita, alkoholia enkä tupakkaa, samoin puoliso on vapaa näiden käytöstä. Olemme huomanneet, kuinka kaikki elämisen muodot ovat kunnossa ja ikä voi kasvaa rauhassa ilman ongelmia.

Huomasin aikoinaan täällä Forssassa, kun nuori poika haki postista pakettia ja toinen poika odotteli kauempana. Paketti annettiin nuorelle pojalle ja samalla toinen alkoi jo haastamaan riitaa, miksi se kesti näin kauan, kova kiire oli molemmilla vessaan. Kysyin postin toimittajalta, miksi ei tutkita lähetyksiä, kun nyt tämä touhu molempien poikien käytöksessä viittasi siihen, että ehkä huumeista oli kysymys. Postissa kerrottiin, ettei heillä ole vastuuta lähetyksistä. Olin aikaisemmin saanut tiedon, että postin kautta lähetetään huumeita ilman tutkintaa. Koirien pitäisi sielläkin haistella, onko lähetys huumeinen vai normaali. Kun olen katsellut rajoilla tapahtuvia lähetyksiä, joissa koirat merkitsevät huumeiset lähetykset, ne ovat olleet ihan paikallaan ja matkustajat ovat jääneet kiinni huumeiden kuljetuksesta.

Tämä elämä on mennyt rikolliseen suuntaan, nyt on syytä olla huolestunut ihmisistä, jotka joutuvat kestämään nämä lisääntynet ongelmat.

Aila Lahtinen