Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten parasta ajatellen – Tarvitaan Ruostejärven leirikeskusta ja lähikouluja

Yle uutisoi (10.6.), että ”lasten kesäleirien kysyntä räjähti”. Mikä olisikaan nyt ollessa, jos Ruostejärven leirikeskus olisi ajallaan kunnostettu. Sen sijaan jotkut ovat härkäpäisesti vastustaneet asian etenemistä ja täytäntöön panoa. Toivottavasti uudessa valtuustossa on niin paljon aitoa ymmärrystä, että em. aloite saadaan lopulta suotuisaan päätökseen – vastaisen varalle.

Tuskinpa tänä globalisaation aikana parhaillaan jylläävä koronapandemia jää viimeiseksi koettelemukseksi. Jostain voi taas yllättäen putkahtaa esiin joku pöpö, joka traumatisoi meitä kaikkia, etenkin lapsia ja nuoria, joiden varassa on meidän tulevaisuutemme. Forssan on turha leveillä lapsiystävällisyyden statuksella, jos sitä ei yritetä tosissaan ansaita yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt siihen on mitä oivallisin tilaisuus!

Viittaan Niina Varjorinteen tavoin Kaisa Lepolan kirjoitukseen (FL 12.6.) ja totean, etteivät kaikki forssalaislapset edes halua Monikylään, vaan tuttuun ja turvalliseen lähikouluun. Lähikouluja tarvitaan ehdottomasti, sillä Monikylä ei ole suinkaan mikään ihanteellisin oppimisympäristö. Esim. erityisherkille ja aistiyliherkille lapsille sekä lapsille, joilla on tarkkaavuuden pulmia, Monikylä on kauhistus. Heille pieni lähikoulu on paras oppimis- ja kasvuympäristö.

Lisäksi minua epäilyttää sekin, että Monikylä olisi erityinen vetovoimatekijä, koska lähikoulujen kannattajia on huoltajissa nykyisin enenevässä määrin. Kaikki em. seikat on huomioitava kouluverkkoa suunniteltaessa. Eivät lapset ole olleet vaatimassa mitään Monikylää, kyllä se on joidenkin kunnianhimoisten aikuisten unelmien täyttymys, valitettavasti hirveän kallis.

Kaikista ikävistä asioista huolimatta toivotetaan onnea ja rakentavaa yhteishenkeä uudelle valtuustolle ja nautitaan turvallisesti hartaasti odotetusta kesästä, maskeja ja turvavälejä unohtamatta.

PEKI