Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torikoira – Koirien kieltokyltit pitää poistaa Forssan torilta

Forssan ”torikoirat” ovat nousseet puheenaiheeksi FL:n mielipidesivulla puolesta ja vastaan. Uskaltaudunpa esittämään omankin mielipiteeni ko. asiasta, kun takanani on satojen torien ja markkinoiden kokemukset hanureineni ympäri Suomen ja Ruotsin toreja ja turuja reilun 20 vuoden ajalta lapinporokoirani Renen istuessa koko yli 11-vuotisen elämänsä jalkovälissäni. Reneä etenkin lapset ovat käyneet tuon tuostakin silittelemässä ilokseen!

Minulta ei olla kielletty kertaakaan tuomasta koiraa mukanani toreille, vaan se on toivoteteltu monilla toreilla jopa tervetulleeksi ja sille jopa itse torivalvojat ovat tuoneet niin vettä kuin välipalojakin, vaikkakin sillä on aina ollut omat vedet kippoineen mukana!

Koirien tuontikielto toreille toriaikana perustuu järjestyslakiin, joka oikeastaan on juridisesti EU-lakien alapuolella. Ne takaavat ihmisille vapaan kokoontumisen ja mielipiteen ilmaisun julkisilla verovaroin kustannetuilla toreilla, aukioilla ja kaduilla eivätkä puhu koirakiellosta sanaakaan puhumattakaan muista eläinkunnan eläimistä kuten lokeista, naakoista, puluista ja jopa sorsista poikueineen unohtamatta joutseniakaan, jotka nekin joskus tepastelevat toreillakin jne ja jotka tietyillä toreilla katsotaan jopa hygieenisiksi ongelmiksi!

Eläintarvikeliike DogFeelGoodin yrittäjä Henna Mäntymaa kerää nyt nimiä adressiinsa koiraystävällisen Forssan puolesta (FL 22.7.21 ), mikä on todella kannatettava aloite, jota tuen 100-prosenttisesti toivoen että kanssaihmisetkin tukisivat aloitetta ja koirien kieltokyltit poistettaisiin Forssan torilta.

Forssan torivalvoja Asta Jaakkola on hoitanut työtänsä avarakatseisena virkaansa suorittavana torivalvojana. Tiedossa on, että kuntien järjestyspykälien koirakielto toreille perustuu ikivanhoihin aikansa eläneisiin asetuksiin ja kieltoihin, jolloin toreilla ja markkinoilla myytiin kotieläimiä kuten lehmiä, hevosia, sikoja porsaineen, lampaita jne, jotka olisivat pillastuneet koirien läsnäolosta torilla.

Sitä vastoin nk. ”tappajakoiriksi” kutsuttuja ylijalostettuja verenhimoisia koiria ei liene suotavaa tuoda enempää toreille kuin kaduillekaan niiden vaarallisuuden takia, mikä on kiistämätön tosiasia.

Raimo Rönkkö