Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntavaaleissa hävinneet turvaavat paikkojaan Tammelassa – Haluamme, että valinnat oikeasti tehdään vaalituloksen mukaan

Tammelan paikkavalinnat ovat pitkittyneet, keskusta suurimpana puolueena ei ole halunnut kiirehtiä. Keskusteluja on käyty, sanelua on havaittu, demareille emme ehtineet edes esittää omia pohdintojamme paikkojen suhteen, kun he jo alkoivat määräämään, kuinka meidän tulisi toimia.

Muodostunut koalitio kepu-meta-sdp hävisi vaaleissa yhteensä 476 ääntä edellisistä vaaleista. Se on aika iso määrä yhteensä annetuista 2818 äänestä. Valtuustopaikkoja he hävisivät kolme ja vaalien jälkeen yhden. Korjattakoon koalition valtuutettujen määrä julkaistuista tiedoista oikeaksi 15 valtuutetuksi.

Mitään hyväntekeväisyyttä keskusta ei koalitiossa ole kokoomusta kohtaan tehnyt, valtuuston ja kunnanhallitusten paikkojen määräytyminen on mennyt perinteisesti näin. Haluamme myös, että valinnat oikeasti tehdään vaalituloksen mukaan, tässä nyt esitetyssä on pientä viilaamista esimerkiksi demarien suuntaan.

Toivon todella, että koalitio on oikeasti kauniiden ja hurskaiden sanojensa takana puhuessaan rakentavasta yhteistyöstä. Neljä vuotta on mennyt kaiken valmistelun epäilemiseen ja kinasteluun. Valitettavan usein puhtaasti omiin mielipiteisiin tai laskelmiin pohjautuen.

Tarvitsemme työrauhaa kunnan kehittämiselle ja yksituumaista eteenpäin katsomista kokousten pitkittämisen sijaan.

Ilmeisesti kuitenkin koalition ulostuloon sopii vanha sanonta, hyökkäys on paras puolustus. Mekin uskomme yhteistyöhön, toivottavasti saamme tehtyä sitä Tammelan hyväksi.

Olli-Pekka Jasu

Tammelan kokoomus