Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mistä lisää verotuloja? Miksi verotetaan kaikkea mahdollista välttämätöntä, muttei täysin vapaaehtoista valtavaa rahan kulutusta koiriin?

Suomi velkaantuu kovaa vauhtia ja on vielä vaara olemassa, että inflaatio kiihtyy ja velkojen korot tulevat nousemaan, jolloin tilanne tulee kestämättömäksi. Hallitus ja kunnat miettivät päänsä puhki, mistä saadaan lisää verotettavaa jatkuvasti nousevien kulujen peittämiseksi.

Yksi hyvin monen kunnan käyttöön ottama keino on kiinteistöveron nosto. Asuminen on pakollista eikä sitä voi välttää ja siksi se on kunnille helppo vero.

On kuitenkin yksi verotusmuoto, jota on joskus käytetty, mutta jostakin syystä siitä on luovuttu, nimittäin koiravaro. Nyt on koirista tullut lähes jokamiehen pakollinen trendi, ja niitä on nyt lähes miljoona yksilöä. Se on 90-prosenttisesti pelkkä ihmisten viihdyke ja ajankulu. Niihin käytetään vuosittain noin miljardi euroa. Eikä siinä ole vielä lainkaan piilokuluja, kuten niiden aiheuttamat vammat ihmisille ja poissaolot töistä, allergiat ja muut taudit, kodin ym. tuhoamiset, tarpeeseen nähden ostetaan turhan suuria autoa, yleiset sotkut, ulosteet ja jätteet, ulkomailta tuotu liharuoka, joka kuluttaa myös valuuttaa, koirapuistojen rakentamiset, ym. ym.

Eräs koirajärjestö ja vakuutusyhtiö laskivat, että ranskanbuldogin ensimmäisen vuoden kulut ovat noin 4000 € ja halvimmankin rodun noin 2000 €. Siitä se sitten toisesta vuodesta eteenpäin laskee, mutta on edelleen noin puolet siitä. Vanhana kustannukset taas nousevat.

Miksi verotetaan mm. ruokaa, asumista, lämmitystä, liikkumista, ja kaikkea mahdollista välttämätöntä, mutta ei tällaista täysin vapaaehtoista valtavaa rahan kulutusta.

Tuntuu jotenkin oudolta, että julkinen valta ei uskalla puuttua tällaiseen helppoon rahaan. Eikä se vaadi muuta verottajalta kuin veroilmoituksessa rasti oikeaan ruutuun.

Koiravero hillitsisi hieman tätä turhaa kuluttamista ja panisi miettimään edes, pitääkö sen koiran olla niin iso, joka syö yhtä paljon kuin ihminen ja myös ulostaa sen ympäristöön tai pitääkö niitä olla niin monta.

Se tuottaisi helposti parisataa miljoonaa, jolla moni tärkeä asia hoidettaisiin, ilman, että se olisi kenenkään välttämättömistä kuluista pois.

Koiraton kulkija