Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapset leikkivät Forssassa vaarallisesti ajotiellä sähköpotkulaudalla – Vanhempien on oltava hereillä ja opastettava lapsia liikenteen vaaroista

Arvoisat vanhemmat, tiedättekö laisinkaan missä lapsenne ovat? Ei ainakaan siellä missä pitäisi.

Oli jo toinen kerta kuukauden aikana, kun vastaan ajaa pienellä sähköpotkulaudalla noin 5–6-vuotias tyttö kyydissään istuen 3–4-vuotias vaalea tyttö. Kaksi viikkoa sitten nämä tytöt urheilivat Korkeavahan alueella ja ylittivät vilkkaasti liikennöidyn Urheilukentänkadun niin, että kuljettajan valppaus esti hautajaiset. (Pienokainen istuu 20 cm korkeudella maanpinnasta.)

Sama toistui 25.7. puoliltapäivin, väylänä oli nyt Nikkarinkatu, jossa lapset tulivat väärää puolta vastaan mutkassa, joka on lähes 45 astetta ja näkyvyys olematon. Pysäytin autoni ja siitä huolimatta lapset olivat törmätä auton etupuskuriin. Sitten he tietenkin väistivät auton jatkaen vastaantulevien kaistalla, jossa perässä ajanut auto oli vähällä saada osuman.

Asia on niin aktuelli ja vakava, että lastensuojeluviranomaiset ovat varmaankin kiinnostuneita vanhempien piittaamattomuudesta. Tuonikäisten leikkipaikka ei ole autojen seassa seilaaminen… Kenties videotallenne auttanee asiassa seuraavan kerran, kun kohdataan.

Tieliikennelaki ei aseta ikärajaa sähköpotkulaudan kuljettamiseen ja sen käyttäjä on tieliikennelain mukaan polkupyöräilijä eli vanhempien on oltava hereillä ja opastettava lapsia liikenteen vaaroista.

Keijo Lindeman