Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyläsepän mamma oli nautintoa – Lisää tällaista kesäteatteria!

En ole viime aikoina nauttinut teatteriesityksestä niin paljon, kuin nautin Kyläsepän teatterissa. Runsailla lauluilla ja musiikkipätkillä koristeltu ”hupinäytelmä” Mamma teki aina niin piti mielenkiinnon yllä koko näytelmän ajan.

Isä ja poika pitivät vanhanaikaisesti kalustettua huushollia pystyssä rakasta edesmennyttä mammaa muistellen. Melkein kaikki asiat piti tehdä, kun mammakin teki aina niin.

Tenkkapoo tuli huushollin pidolle, kun emännäntöistä huolehtiva piika kyllästyi isännän ja vanhanpojan saamattomuuteen ja jätti työnsä. Huusholli jäi siivoamatta, lehtiä ja vaatteita lojui pitkin huushollia, tuoleilla ja lattialla. Astiat loppuivat, kun ne olivat tiskipöydällä tiskaamatta. Marjatkin meinasivat jäädä pensaista poimimatta, mutta sentään löytyi kaksi naisihmistä, jotka tyhjensivät pensaat.

Koko ajan tiedettiin, että naista huushollissa kaivataan ja sitä etsittiin. Lopulta papalle ja pojalle löytyi sopiva nainen, jotka tulivat auttamaan huushollin teossa. Talo ja piha siivottiin ja taidettiin vähän tehdä remonttiakin. Loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä siivoamaan tulleet naiset taisivat jäädä taloon pysyvästi. Lopussa yhdeksänhenkinen näyttelijäryhmä sai yleisöltä hyvä-huudoin höystetyt raikuvat ablodit.

Tuulisessa säässä esitetyt repliikit kuuluivat hyvin, kun pihalla marjoja poimivien keskustelustakin sai selvän.

Kyläsepän ja tyttärensä kirjoittama teksti, laulaen ja puhuen oli riemukasta kuultavaa ja juoni sopi hyvin esitettäväksi rauhallisessa maalaismaisemassa. Lisää tällaista kesäteatteria! Jos tykkää, niin käskettiin kertoa kaikille ja minä tein sen.

Erkki Kaakinen