Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteistyötä ja kuntaliitos – Gallupissa roheita mielipiteitä

Arvostan kovasti Forssan Lehden keskiviikon lehdessä olevaa kyselypalstaa, jossa kysytään haastateltavien mielipiteitä kaikkia kiinnostavista asioista. Keskiviikkona (FL 8.9) lehdessä Jukka Haarala sanoi suoraan, että kuntaliitos toisi alueelle lisää vaikutusvaltaa, kun kaikki kunnat liittyisivät yhteen. Pekka Palm kannatti häntä sanomalla, että Suuremmalla alueella on enemmän painoarvoa kuin yksittäisellä kunnalla, joten yhteistyön tekeminen on tärkeää. Myös Haarala mainitsi muiden asioiden lisäksi, kuntaliitosten lisäksi yhteistyön tärkeyden.

Siinä se on kahden rohkean yrittäjän sanomana, asia jota itsekin olen monessa yhteydessä kannattanut. Jos ympärillämme olevat viisi kuntaa liitettäisiin yhteen, syntyisi noin 1500 neliökilometrin kokoinen 30 000 ihmisen kaupunki. Yksi yhteisesti vaalilla valittu valtuusto päättäisi alueen asioista. Ei viisi erillistä valtuustoa, jotka nykyisin yrittävät tehdä yhteistyötä. Ensivuonna tuleva maakuntauudistus on myös eräänlainen kuntien yhteenliitos johon päättäjät valitaan vaalilla. Saa nähdä kuinka monta edustajaa on silloin päättämässä yhteisistä asioistamme.

Erkki Kaakinen