Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajat pakenevat ulkomaille – Kunnon palkoilla palaajiakin olisi

Suomesta on lähes aina lähdetty leveämmän leivän perään ulkomaille mitä erinäisimpiin töihin olipa sitten koulutettu taikka sitten ei sillä aina on kelpuutettu töihin osasipa paikallista kieltä taikka sitten ei!

Monet hoitajat ovat uupuneet vastuullisen työtaakkansa alla vuosien saatossa eikä heitä olla yhteiskunnan taholta yritettykään pitää töissä palkkakannustimilla kuten naapurimaissamme tehdään.

Samanaikaisesti valitetaan lähes kaikilla aloilla työvoimapulasta yrityksien yrittäessä rekrytoida väkeä töihin niin kutsutuista kolmansista maista aina Telluksemme toiselta puolelta asti Filippiinejä myöten valtiovallan niskuroidessa työperäisten maahanmuuttolupien kanssa vähintäänkin kuukausitolkulla kun ne yhtä hyvin voisi lyödä tulijan kouraan heti lentokentällä.

Maastapako alkoi aikoinaan kun pellot pantiin pakettiin jolloin ruotsalaiset tyhjensivät tehtaisiinsa Pohjois-Suomen asukkaistaan lähes kokonaan.

Kukaan ei kysellyt ammatteja taikka työlupia eikä kenenkään tarvinnut osata sanaakaan ruotsia instruktöörien (työnohjaajien) opastaessa kädestä pitäen itse kutakin työtehtäviinsä.

Tätänykyä Suomessa tarvitaan jos jonkinmoista korttia osoittamaan ammattipätevyyttä aina tulityökorteista lähtien jotka nekin sinällään estävät työllistymisiä erinäisiin töihin joissa korteilla ei ole tuon taivaallista virkaa!

Tähän voisi vielä lisätä jotta suomen viisi ja puoli miljoonaista kansaa hallinnoi puolet isompi hallintokunta kuin Ruotsin yli kymmenmiljoonaista kansaa joiden pääasiallisena tehtävänä näyttäisi olevan ”luukuttamisen” lisäksi tyhjän paperin kantaminen huoneesta toiseen ja tämä maksaa kansalle maltaita!

Maailmalla on roimasti yli 1,1 miljoonaa Suomen kansalaista ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa sukupolvessa jotka puhuvat äidinkielenään suomea joten hakekaapa heidät takaisin maksamalla heille kunnon palkat niin työvoimapula on ratkaistu kertaheitolla….

Mutta ettehän te päättäjät siihen pysty kun se kävisi kipeästi korvien väliin kun ensin ajamalla ajetaan pois ja sitten hattu kourassa pyydellään takaisin!

Eivät he enää tänne tule kuin korkeintaan lomailemaan joten sama työvoimapoliittinen peli jatkuu ja jatkuu lappuiheen ja lippuiheen Suomen pysyessä köyhänä yli 130 miljardin euron valtionvelkoineen kuntien velat siihen vielä päälle Sote-Sopan poristessa erinäisten kokkien hämmentämänä padassaan jo peräti parisenkymmentä vuotta!

Raimo Rönkkö

Somero