Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevaisuuden toivo – Lopettakaa turha vinkuminen!

Olen lukenut lehden mielipideosiota, ja mietin kovasti millä planeetalla he, jotka eivät ymmärrä ilmasto- ja biodiversiteettitoimien merkitystä, kokevat elävänsä.

Tulevaisuus ei ole vihreä, koska se on saastaisen menneisyyden lapsi. Sen yllä on maastopalojen, syöksytulvien, myrskyjen, mikromuovin, kuivuuden, elinkelvottomuuden, uusien tuholaislajien, pandemioiden ja inhimillisen kärsimyksen kajastus. Elämme sitä tulevaisuutta. Mitään vanhaa maailmaa ei ole enää olemassa.

Kaikkia meitä ei houkuta katsoa miten pahaksi asiat voivat mennä. Siksi vaadimme tekoja ja olemme valmiit toteuttamaan niitä.

Istutteko te mieluummin autossanne kaulaan asti tulvavedessä ja toivotte, että uusi tuholaislaji ei tuhoa metsäpalstaanne ja että olisi jotain syötävää, kun rehu ei riitä eläimille eikä vilja ja peruna ihmisille? Uskotteko, että kaikki säilyy samanlaisena kuin ennen, jos kukaan ei tee mitään?

Sakkinne tuo mieleen miehen Chernobyl-suoratoistosarjassa. ”You DID’T see graphite on the ground because it’s not there!” Kuinkas sitten kävikään? Pahimman skenaarion suurkatastrofi vältettiin juuri ja juuri sinnikkäällä ja moraalisella työllä, jossa ei ollut varaa viivytellä. Se ei tapahtunut tietämättömyyden, tottumuksen, lyhyen tähtäimen etujen tai kaikenlaisen muun tyhmyyden voimalla.

On väärin, että tulevaisuuden pelastaminen ja seurausten kärsiminen on lasten, nuorten ja nuorten aikuisten vastuulla. Vähintä (todella tarkoitan että vähintä) mitä te talonpoikienpojat voitte tehdä, on lopettaa turhanaikainen vinkuminen.

Kätkäläinen