Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallisuus ja oman alueen ihmiset keskiössä

Forssan Lehti ponnistaa jatkossakin omasta alueestaan, sen ihmisistä, hyvinvoinnista ja vireydestä. Lehti jatkaa edelleen tuttujen tekijöiden voimin vahvasti lukijoidensa asialla.

Monissa media-alan myrskyissä pääosin paikallisessa ja maakunnallisessa omistuksessa säilynyt Hämeen Sanomat oy, Forssan Lehden kustantaja, siirtyy lokakuun alussa jyväskyläläisen, pörssinoteeratun Keskisuomalainen Oyj:n omistukseen.

Aina Group Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi kaupan torstaina.

Omistaja vaihtuu, mutta toiminta säilyy ja Forssan Lehti pysyy vahvasti alueensa ja ihmisten asialla. Sisältöön ei ole tulossa sellaisia muutoksia, joita ei muutoinkin jatkuvasti kehittyvässä mediamaailmassa tulisi. Perinteisten paperilehtien ohella keskitytään entiseen tapaan verkkopalveluiden jatkuvaan kehittämiseen.

Paikallisen ja ihmisläheisen tiedon merkitys on edelleen lisääntymään päin. Sen välittäminen säilyy keskiössä.

Kun kysymys on omistajille voittoa tuottavasta liiketoiminnasta, tullaan joissakin tapauksissa tilanteeseen, että myynti eli omistuksesta luopuminen nousee houkuttelevammaksi kuin pitäminen siitä kiinni. Niin kävi nytkin.

Raha ratkaisee, varsinkin, kun ajat ja omistajatahot ovat muuttuneet siihen suuntaan, ettei paikallisella omistajuudella ole nähty enää itseisarvoa entisten aikojen tapaan.

Hämeen Sanomat oy:n omistus jo pitkälle siirtynyt maakunnallisilta omistajilta sijoittajaryhmille jo ennen nyt toteutunutta kauppaa

Merkittäviä omistuksistaan luopuneita ovat olleet muiden muassa Hämeenlinnan kaupunki ja Etelä-Hämeen Osuuspankki.

Hämäläinen lehtikauppa on merkittävää maakunnallista ja vaiherikasta taloushistoriaa.

Hämeenlinnalainen Aina Group perustettiin suurin suunnitelmin, kun kaupungin vanhimpiin ja menestyneimpiin yrityksiin kuuluneet Hämeen Sanomat ja Hämeen Puhelin yhdistyivät vuonna 2001. Elettiin teleyhtiöiden suurta murrosta, kännykkävallankumousta, jonka kilpailussa ei riittänyt toivottua menestystä kaikille. Viimeisetkin rippeet Hämeen Puhelimesta hävisivät vuonna 2018, kun ICT-yhtiö AinaComin viimeiset osat myytiin Telialle.

Aina Groupin lehtiliiketoiminta sitä vastoin on pitänyt pintansa, minkä vakuudeksi Forssan Lehti liitettiin lehtiperheeseen vuonna 2013. Lehtien menestys on ollut viime aikoinakin huomattavasti parempaa kuin alalla keskimäärin.

Keskisuomalainen osti hämäläiset lehdet vahvistuakseen. Yhtiö ilmoittaa pörssitiedotteessaan ”kaupan vahvistavan merkittäväsi Keskisuomalainen-konsernin tuoteportfoliota erityisesti maantieteellisesti”.

Keskisuomalainen on ollut vahvasti Jyväskylän talousalueen puolestapuhuja. Menestyksen myötä mediayhtiö on laajentunut rajusti ja noussut alalla maan ykköseksi julkaisujen määrällä mitattuna.

Iso omistajayhtiö luo uutta, vahvaa selkänojaa myös lounaishämäläisten asioista kertomiselle.