Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiantunteva jahtipäällikkö ja kurinalainen metsästysporukka ovat toimiva yhdistelmä

Kuten saimme (FL 20.9.) lukea jokioislaisesta talosta, jonka ikkunaan ilmestyi reikä, voidaan todeta, että vaaratonta metsästystä ei ole olemassa. Luodin lentorata maksimikantokulmalla on 12 gramman luodilla noin 4,7 kilometriä, tämä teoreettisesti laskettuna ja mikä onkaan tuulen vaikutus sivusuunnassa, onko se satoja metrejä. Myös mahdollisten kimmokkeiden merkitystä vähätellään ampumapaikkoja ja sektoreita määriteltäessä.

Asian palauttamista mieliin metsästyskauden alkaessa on tuskin mitään haittaa. Iloksemme olemme panneet merkille enenevissä määrin, että asiantunteva jahtipäällikkö ja kurinalainen metsästysporukka ovat toimiva yhdistelmä.

Taannoin kirjoitin metsästyksen vaaroista, jotka kohdistuivat mökki tontilleni Susikkaantie 757:lle. Toin ilmi, että ilman maanomistajan lupaa ei voida metsästää 150 metriä lähempänä asutusta talosta. Silloin löysin metsästä sieniretkellä ollessani peuran suolet. Samalla hetkellä tuli kylmä tunne, onkohan turvallista enää kulkea metsässä marjastamassa laisinkaan, kun löysin suolet näin lähellä tonttini rajaa.

Taasen viime lauantaina kaksi huru-ukkoa oli liikkeellä punaisella henkilöautolla tonttitielläni tiluksia katselemassako? Varmaankaan tuskin olivat seurustelumatkalla. Eli malttia peliin ja metsästys kohdistetaan alueille, joissa ei ole vaaratilanteita.

Keijo Lindeman Evp