Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko poliisiksi? Tarvitaan määräraha, jolla pystytään edes pitämään tämä henkilömäärä ja turvallisuustunne ennallaan

Kysymys on ajankohtainen. Itse halusin poliisiksi vuonna 1978, ja minusta tuli poliisi. Tällöin myös poliisin määräraha pudotettiin huomattavasti ja omakin kokelaskurssi siirtyi kuudella kuukaudella.

Ammatinvalintani oli onnistunut. Forssaan tulin Riihimäen nimismiespiirin kautta 1.2.1981.

Nyt poliiseja ollaan vähentämässä 200–250 henkilötyövuotta, vaikka poliisia ei haja-asutusalueella nähdä kuin satunnaisesti!?

Poliisin tehtävät ovat ajastani muuttuneet ja laajentuneet moninkertaisesti.

Rikokset ovat siirtyneet nettimaailmaan, jossa lapsia, työikäisiä ja meitä eläkeläisiä käytetään globaalisti hyväksi. Varsinkin lasten hyväksikäyttö on räjähtänyt! Kiitos netti.

Poliisipartio kohtaa lisäksi yhä enemmän todella voimakasta väkivaltaa tehtäviään hoitaessaan. Jokainen poliisi tekee työtään lain perusteella turvattomaan tilaan joutuneen henkilön-henkilöiden turvaamiseksi tehtävän saadessaan. Nyt yksittäinen poliisipartio kohtaa ampuma-aseella tai ym. lainvastaisella esineellä varustautuneen huumaantuneen selkä seinää vasten ajautuneen kansalaisen.

Olen sen itsekin saanut kokea työtehtävän sattuessa kohdalleni!

Vaaditaan poliisille määrärahaa, jotta pystytään edes pitämään tämä henkilömäärä ja turvallisuustunne ennallaan koko maassa.

Markku Haavisto