Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vietetään Kotien Päivää koko perhe yhdessä – Tarkoitus on saada koko perhe saman pöydän ääreen ruokailemaan

Kotien Puolesta Keskusliitto on lanseerannut jo vuosituhannen alussa vuosittain 30.9. vietettävän Kotien Päivän. Sen tarkoitus on saada kaikki perheenjäsenet yhtäaikaisesti saman pöydän ääreen. Perheiden yhteistä ruokahetkeä on pandemiavaaran vuoksi perheissä pidetty viime aikoina varmaan useinkin, joskin pakon sanelemissa olosuhteissa.

Olemme saaneet nyt uutisista kuulla, että lokakuun alusta vapaudumme suurelta osin näistä koronan varotoimenpiteiden ikeistä, joissa olemme kärvistelleet jo tuskallisen pitkään.

Pian kodeissa käy taas entinen vilske, kun perheenjäsenet menevät ja tulevat ovet kolisten töihin, kouluun, kauppaan, harrastuksiin, tilaisuuksiin, tapaamisiin – kuka minnekin ja kaikki eri aikaan.

Nyt juhlitaan koronapandemian otteen hellittämistä ja syödään yhdessä

Vanhan kansan sanonnan mukaan ”Aatto on juhlista jaloin” ja nyt on aihetta tähän jaloon vapauttavaan juhlaan.

Syyskuun viimeisenä päivänä vietetään Kotien Päivää. Teeman tarkoitus on saada koko perhe saman pöydän ääreen ruokailemaan. Syödään siinä sitten puuroa tai hampurilaisia, kukaties jotain nimenomaista perheen yhteistä lempiruokaa tai nautitaan yhdessä valmistettu kolmen ruokalajin ateria lempilisukkeineen, niin tärkeintä on sen aterian nauttiminen koko perheen läsnä ollessa.

On yhdentekevää, vietetäänkö kyseinen ruokailutuokio aamulla, päivällä, iltapäivällä, päivällisaikaan vaiko illansuussa, edelleen tärkeintä on, että tällä aterialla on koko perhe yhdessä.

Vietetäänkö yhteistä aikaa vartti vai tunti tai kukaties vielä kauemmin, se on epäoleellinen seikka.

Pelataanko aterian jälkeen yhdessä Afrikan tähteä, jatsia tai krokettia? On ihan sama, kunhan ollaan yhdessä ja otetaan se hetki hyvillä mielin vastaan, sopuisasti rupatellen ja yhteisestä ajasta nauttien. Ei oteta tarpeetonta stressiä, ollaan vaan, kunhan nähdään koko joukko omassa kodissa ja vietetään perheen yhteistä aikaa.

Kutsutaan isovanhemmatkin syömään tai lasten kummit tai vanhempien kaverit tai ihan ketä hyvänsä, kunhan ainakin oma ydinperhe on tulossa samaan pöytään syömään!

Oletko yhden hengen perhe? Voitko kutsua jonkun toisen yksinäisen luoksesi syömään tai tarjoutua tuomaan aterian tullessasi. Poikkeat vaikka kaupassa kylään mennessäsi hakemassa teille yhteiseen ruokailuun tarvikkeet tai vaikkapa valmisruuan. Sitten toimitte ostostesi edellyttämällä tavalla ja vietätte kiireetöntä laatuaikaa yhdessä! Ei se sen kummempaa tarvitse!

Kotien Puolesta ry toivottaa kaikkiin koteihin hyvänmakuista ja laadukasta Kotien Päivää!

Etelä-Hämeen Kotien Puolesta ry