Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi, maailman onnellisin kansa? Riippuu siitä, keneltä kysytään

Hyvinvointivaltio, joka voi pahoin? Kumpi määritelmä osuu oikeaan? Riippuu tietysti siitä, keneltä kysytään. Lapsilta, jotka jo syntyessään ovat tuomittuja tai siunattuja elämään vanhemmiltaan saaduilla eväillä.

Koulu- tai työpaikkakiusatuilta tai -kiusaajilta, joita elämä ei aina kohtele oikeudenmukaisesti. Vanhoilta ihmisiltä, joilla on varaa viettää talvensa etelän lämmössä tai vanhuksilta, joita kova suomalainen yhteiskunta kohtelee ongelmajätteenä.

Pojilta ja tytöiltä, jotka vielä uskaltavat olla oman sukupuolensa kaltaisia, tai niiltä nuorilta, jotka epätietoisina sukupuolestaan kärsivät identiteetti- ja mielenterveysongelmista.

Onnellisuutta omasta esiintymisestään voi kokea se suurta mediajulkisuutta saava aktivistiryhmä, joka haluaisi kaataa maailmanlaajuisten ilmasto- ja pakolaiskriisien hoitokustannukset tavallisten suomalaisten maksettaviksi.

Onnensa kukkuloilla taitaa olla myös se esiintymistaitoinen päättäjä, joka vallanhuumassaan keskittyy ennemmin oman ulkonäkönsä hoitamiseen kuin tulevaisuudessa häämöttävän ”hyvinvointivaltion” romahduksen estämiseen.

Tammelan miäs