Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taisteluja on voitettu, mutta koronasota jatkuu

Yhteiskuntaa on vapautettu koronarajoitusten kahleista, mutta koronavirustartunnat ovat nostaneet rumaa päätään.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt laskutrendin jälkeen kasvuun.

Terveydenhuolto uhkaa kuormittua sen vuoksi, ettei koronarokotteita mielitä tai joudeta ottaa. Vaikka rokotteita on helposti saatavilla, rokotuskattavuus nousee hitaasti.

Koronan selkä taittuu vasta, kun ainakin tavoiteltu 80 prosentin rokotekattavuus vihdoin saavutetaan.

Uudet tartunnat piinaavat etenkin rokottamattomia. Jos tauti rokotettuun iskee, se on lievä.

Rokottamattomat aikuiset aiheuttavat valtaosan koronaviruksen sairaalahoidon tarpeesta.

Taisteluja on voitettu, mutta sota koronaa vastaan jatkuu. Samoin on käynnissä taisto koronaepäilijöiden ja rokotekieltäjien väitteitä vastaan. Joukko ei ole suurensuuri mutta äänekäs.

Mielenkiintoinen ilmiö on, että he messuavat ”faktoista”, mutta pitävät asiantuntijoiden todisteita mielipiteinä ellei valheina. Tietojen vastaanotto on heillä valikoivaa. Huomion saavat vain omaan maailmankäsitykseen sopivat tiedot.

Epäilijöitä innoitti tuore tieto siitä, ettei Modernan koronavirusrokotetta jatkossa annetta alle 30-vuotiaille miehille ja pojille. Kyse on ennen muuta varovaisuudesta ja tutkimustiedon kertymisestä, erilaisiin infektioihin liittyvä sydänlihastulehduksen riski on pieni.

Epäilijöitä ei tunnu edes vakuuttavan tieto, että rokottamattoman riski joutua koronasta sairaalahoitoon saati kuolla on moninkertainen täyden rokotussarjan saaneihin verrattuna. Varttuneilla rokottamattomilla riski joutua sairaalaan on peräti 18-kertainen tuplarokotettuihin ikätovereihin verrattuna.

Vain rokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta – ei luja luotto luuloihin tai salaliittoon. Juuri koronarokotteisiin liittyy kovin paljon virheellisiä tai harhaanjohtavia väitteitä.

Erilaisia näkemyksiä pitää voida yhteiskunnassa esittää, kunhan esitetyt tiedot vain ovat todenperäisiä eivätkä harhaanjohtavia.