Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapaus Mäkilammi puhuttaa – Eivät matkalaiset poikkea tänne mitään maisemia ihailemaan, vaan he haluavat tutustua itse kaupunkiin

Eräs viime päivinä forssalaisia puhuttanut asia koskee matkaparkin perustamista Mäkilammin alueelle. Alustuksena jutulleni viittaan Lyhyissä olleeseen nimimerkki Karavaanarin viestiin (FL 30.9.). Sinä hän tyhjentävästi mainitsee karavaanareiden tarpeista, että uimarantaa ei tarvita vaan paikka helpon, hyvän tien takana juuri hypermarkettien läheisyydessä.

Näillä parkkipaikoilla onkin nykyisin runsaasti ”hukkatilaa”, josta voitaisiin helposti rajata aidalla alue karavaanareille. Selkeä infotaulu karttoineen ja houkuttelevine kuvineen olisi välttämätön varuste. Tällaisesta parkista olisi lyhyet matkat lähteä tutustumaan kaupunkiin ja kenties shoppailemaan. Torimyyntikin voisi mahdollisesti piristyä ja lukuisat kirpputorimme saattaisivat joitakin kiinnostaa. Valinnanvaraa riittää.

Näin ollen valtuuston käsittelyyn tuleva aloite matkaparkin perustamisesta Mäkilammille on täysin epärealistinen.

Lapsuudestani muistan kulkukauppiaan, jollaisia siihen aikaan maaseudulla kiersi. Illan tullen kauppias kaipasi yösijaa. Se hänelle toki annettiinkin. Peti tehtiin tuvan penkille eikä suinkaan vieraskamariin. Aamulla kulkukauppias kaivoi kapsäkistään jotain maksuksi yösijasta ja aamupalasta ja lähti tyytyväisenä jatkamaan matkaansa. Forssa sen sijaan antaisi juuri sen ”vieraskamarin”, upean ja samalla herkän virkistysalueen Mäkilammilla läpikulkumatkalla olevien karavaanareiden käyttöön. Tämä menee jo yli ymmärrykseni.

Mielestäni kyseinen alue pitää säilyttää mahdollisimman koskemattomana ja antaa sen olla, jo tasapuolisuuden nimissä, lähinnä vieremäläisten ja ryhmäpuutarhalaistenkin virkistysalueena kuten tähänkin asti. Siltä alueelta kun puuttuvat kaupatkin ja joukkoliikenne on minimaalista. Keskustassa pääsee kyllä helposti kastautumaan Lamminrantaan tai Vesihelmeen, jos joku karavaanari sellaista kaipaa. Kauppiaat olisivat taatusti mielissään näistä vieraista ja pitäähän matkalaisten syödäkin. Hyviä ruokapaikkoja Forssasta löytyy moneen makuun.

Ei kaupunkia tehdä tunnetuksi ohjaamalla vierailijat pois keskustasta, vaan heidät pitää päinvastoin houkutella viihtymään täällä mahdollisimman hyvin. Onhan meillä runsaasti näytettävää, historiasta nykypäivään. Eivät matkalaiset poikkea tänne mitään maisemia ihailemaan, vaan he haluavat tutustua itse kaupunkiin. Lähtiessään he vievät mukanaan tietoa Forssasta eteenpäin, toivon mukaan positiivista.

Tehkäämme tutustumisesta mahdollisimman vaivaton ja perustetaan matkaparkki kaupungin keskustan alueelle, koska kyseessä on kuitenkin vain läpikulkumatka.

PEKI