Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevaisuuden Forssasta ja Forssan kouluista – Toivon, ettei tehdyillä päätöksillä ajauduta tilanteeseen, jossa kohtuuttomia säästöjä kohdistuu kouluasioissa siihen tärkeimpään eli lapsiin

Vaikka historia tuntee vastaavia päätöksiä, joihin on kaupunginhallituksessa osallistuttu kaupungin viranhaltijana tai muutoin käsitelty omaa työpaikkaa liippaavia asioita, ilmoitin itseni maanantaina esteelliseksi kouluverkkoasian suhteen. Olen tietoinen luottamustehtäväasemastani ja pahoittelen tätä kaikille niille, jotka minut näihin tehtäviin ovat valtuuttaneet.

Forssa on profiloitunut Lasten Forssa -kaupungiksi. Viranhaltijan ja asukkaan ominaisuudessa toivoisin sen näkyvän myös päätöksenteossa nyt ja tulevaisuudessa ja tarkoitan tällä kaikkia forssalaisia lapsia asuinpaikasta ja päätöksenteossa olevasta asiasta riippumatta.

On kirjoitettu ja puhuttu paljon lapsen edusta. Nyt löytyi laajaa ymmärrystä sille, että kaupungin talous kestää nykyisen kouluverkon ainakin toistaiseksi. Tulenkin mittauttamaan laajemmin, miten lapsen edun itse kukin ymmärtää. Esitän joulukuun valtuustossa perusopetukselle palautettavaksi sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kautta 300 000 euroa, jotta perusopetuksen palvelut lapsille ja lapsiperheille pysyvät entisellään myös ensi syksynä lukuvuoden 2022–2023 alkaessa. Onkin toivottavaa, että tässä tilanteessa kaikkien forssalaisten lasten etu tulee vahvasti näkyviin, etenkin näin vaalien alla ja jo tehty säästötarve perutaan.

Valtuustokausi on pitkä ja nyt valtuustossa ja hallituksessakin toimiessani olen huomannut välttämättömäksi valtuustoaloitteen, minkä tulen myös seuraavassa valtuustossa esittämään. Työ forssalaisten eteen sujuu huomattavasti mukavammin, kun viranhaltijat ja vaaleilla valitut päättäjät voivat kokea olevansa samalla puolella. Nyt ei valitettavasti ole voinut välttyä vaikutelmalta, että Forssan johtavat virkamiehet kaupungintalolla ovat ajoittain täysin kohtuuttoman arvostelun kohteena tehdessään työtään virkavastuulla.

Yhteenvetona totean vielä kerran, että toivon, ettei tehdyillä päätöksillä ajauduta tilanteeseen, jossa kohtuuttomia säästöjä kohdistuu kouluasioissa siihen tärkeimpään eli lapsiin. Ja samalla ettemme toisaalta ole kaatamassa talousahdinkoa muille sivistyksen toimialoille teatterista liikuntaan.

Tämä riski tosin vaikuttaa valitettavan ilmeiseltä, toivottavasti olen siltä osin turhaan huolissani.

Forssalaisten lasten eteen työtänsä mahdollisesta vastatuulestakin jatkava

Jari Marjamäki

Keskuskoulun rehtori

kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen (sd.)