Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talsoilan koulun päätöksestä – Hiukan ihmettelin, miksi koulun säilyttämisen puolesta kirjoitelleet eivät olleet valmiita tekemään selkeää säilyttämispäätöstä

Tarkennos tiistain FL:n uutisointiin koulun lopettamispäätöksestä. Käsiteltävänä oli kaupunginjohtajan päätösehdotus: ”… että valtuusto merkitsee kaikki liitteinä ja oheisaineistona olevat asiakirjat tiedoksi sekä hyväksyy asiakirjoissa ja yllä selostetuin perustein Talsoilan koulun lakkauttamisen 1.8.2023 alkaen.”

Asiasta käytiin laaja keskustelu, jonka kuluessa tuli kannatettu esitys asian palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi.

Mielestäni päätöksenteon pohjaksi oli tehty riittävästi selvittelyjä ja että koulun tulevaisuudesta voidaan päättää jo nyt. Siksi esitin, että kaupunginhallitus hylkää kaupunginjohtajan tekemän päätösesityksen ja että Talsoilan koulua ei lakkauteta. Esitystäni kannatettiin.

Kokoussääntöjen mukaisesti puheenjohtaja äänestytti ensin asian jatkamisesta. Tässä äänestyksessä palautusäänet olivat enemmistönä. Näin ollen esitykseni Talsoilan säilyttämisestä ei päässyt äänestykseen.

Kunnioitan demokraattista päätöksentekoa, mutta hiukan ihmettelin, miksi koulun säilyttämisen puolesta kirjoitelleet eivät olleet valmiita tekemään selkeää säilyttämispäätöstä esitykseni mukaisesti. Näin olisi Talsoilan koulu: oppilaat, opettajat ja vanhemmat vapautettu koulun tulevaisuuden päällä leijuvasta uhasta.

Rakentavin yhteistyöterveisin

Ilkka Joenpalo

kaupunginvaltuutettu (sd.)