Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älkää siellä Postissa unohtako meitä maalla asuvia! Ottavatko Postin hiilijalanjälkilaskelmat huomioon haja-asukkaiden pikku pulmat?

Postilla on tavoitteena saada kaikki kuljetukset fossiilivapaiksi tämän vuosikymmenen aikana (HS 4.12.2021). Kun tiedetään, että verkkokauppa on räjähtänyt maailmanlaajuisesti kolminkertaiseksi viidessä vuodessa, on tähän pääsemiseksi huomio kiinnitettävä erityisesti kuljetusten viimeiseen kilometriin.

Hienoa, että kuljetusten vaikutuksia tutkitaan, ja kaikki kunnia Postille kannatettavasta ja kunnianhimoisesta tavoitteesta!

Uusien teknologioiden ja älyjärjestelmien kehittämisen rinnalla olisi syytä saada perusasiat kuntoon. Ymmärrän mainiosti, että erityishuomio kiinnitetään suuriin kaupunkeihin, joissa volyymit ovat isoja.

Mutta Postissa ei pidä unohtaa meitä maalla asuvia. Itselleni kävi viimeksi eilen niin, että sain noutaa 250 grammaa painavan verkkokaupan kahvilähetyksen Forssan postista 24 kilometrin päästä kotoa.

Kyseinen pikkupaketti oli kooltaan sellainen, että se olisi mahtunut vaivattomasti postilaatikkoon, johon Postin auto joka tapauksessa tuo lähes päivittäin mainoksia, joita en halua enkä tarvitse. Kaiken lisäksi Posti oli kirjannut paketin kylkeen, että se jaetaan perusjakelussa.

Tiedustelenkin kohteliaimmin; ottavatko Postin hiilijalanjälkilaskelmat huomioon nämä haja-asukkaiden pikku pulmat? Olisi kiva tietää, minkä verran varttikilon kahvipaketin kuljetuksen hiilijalanjälki kasvoi, kun siihen lisätään asiakkaan itsensä hybridiautolla tekemä edestakainen hakumatka.

Sakari Valtiala

eläkeläinen Tammelan takamailta