Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustuksen puheenvuoro – Kautta historian hävitty äänestys on häviö sekin, siihen täytyy tottua

Ei politiikka aina ole niin vakavaa, vaikka vakavien asioiden parissa puuhaillaankin. Itse kuulun enää pelkästään sivistys- ja tulevaisuuslautakuntaan, jonka jäsenen ainakin luulisi olevan sivistynyt. Jätän sen lukijoiden päätettäväksi, mutta lautakunta ainakin tuntuu olevan kaikesta vastuussa, vaikka tyhmempi luulisi sen kuuluvan valtuuston ja kaupunginhallituksen tehtäviin.

No oli miten oli, meidän tehtävämme on ollut viime aikoina äänestää milloin mistäkin koulujen rakentamisesta niiden lopettamiseen. Ei näemmä ole mennyt ihan putkeen ainakaan mediaa seurattuaan.

Some on oma juttunsa sinänsä, mutta kun jopa painettu sana antaa sapiskaa ja haukkuu edellistä lautakuntaa sinänsä hauskasti rammaksi ankaksi niin täytyyhän sitä samassa tyylilajissa puolustautua. Nahkurin orsilla tavataan. Sen verran eläintiedettä tunnen, että rammat ankat yleensä lahdataan ensimmäiseksi. Meillä kesäpaikassamme oli usein kesäankkoja tepastelemassa muiden eläinten joukossa. Ankat ovat hyväluontoisia eläimiä ja kiintyvät usein hoitajansa, eivätkä ne suutu ja käy päälle kuin niitä härnätessä.

Kysehän on siitä, että kiistaa aiheuttanut äänestys, jossa päätimme Talsoilan koulun lopettamisesta yhdellä äänellä. Siitä tietysti ymmärrettävistä syistä johtuen moni oli eri mieltä.

Kautta historian hävitty äänestys on häviö sekin. Siihen täytyy tottua. Millaiseksi Suomen historia olisi muotoutunut, jos Fagerholmin tukijoukot olisivat vaatineet vuoden 1956 pressanvaaleja uusiksi ja voittanut?

Tiukkoja äänestyksiä ja tilanteita on ollut ja tulee aina olemaan. Hamilton on varmasti käärmeissään Verstappenille. Mutta jos äänestää niiden budjettirajojen puitteissa, jotka meille on annettu, niin eihän se ihmisestä ankkaa tee.

Sivumennen sanottuna lautakunnallamme on äärimmäisen energinen ja aikaansaava puheenjohtaja eikä jäsenissäkään mitään sen suurempaa vikaa ole. Nuoruutta ja sen myötä tulevaisuutta löytyy meidän jäärien lisäksi ja en menisi moittimaan myöskään kaupungintalon omaa porukkaa. Ja sitä paitsi suurimmat puolueet ovat edustettuna oikein hyvin.

Äänestetään jatkossakin, ainakin siihen asti kunnes parempi demokraattinen tapa on löytynyt. Mennään tai tullaan, mutta ei rampata!

Kyllä kansa tietää ja minä juon nyt kahvia. Katselin muuten oikein netistä maanantain valtuuston ja täytyy taas toistaa vannoutunut mielipiteeni. Ryhmäpuheenvuoron pitäjän täytyy rajata puheensa ehdottomasti kolmeen minuuttiin, eihän noita jaarituksia kestä Erkkikään! Onneksi iPodista loppui akku. Kirjoittaja on forssalainen 
lauluntekijä ja artisti.