Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ydinasevarustelu kiihtynyt maailmalla – Toivottavasti poliittiset tahot kiinnittäisivät enenevissä määrin huomiota maailman rauhaan lentokoneita tilattaessa

Uutiset kertoivat, että ydinasevarustelu on taasen kiihtynyt maailmalla.

Mieleen tulee kylmä sota takavuosilta. Silloin Titan 2 oli suurin Yhdysvaltojen mannertenvälisistä ohjuksista: korkeutta 31 metriä, läpimitta 3 metriä ja lentoonlähtöpaino 149 700 kiloa. Jos tämä olisi laukaistu, se olisi merkinnyt kolmatta maailmansotaa ja todennäköisesti koko maapallon tuhoutumista.

Rakettien antamalla vauhdilla ydinkärki olisi noussut 600 kilometrin korkeuteen, josta se olisi alkanut pudota maata kohti 27 000 kilometrin tuntinopeudella. Tällöin se olisi saavuttanut kohteensa Neuvostoliitossa 35 minuuttia lähdön jälkeen lennettyään yli 10 000 kilometrin päähän. Sen ajan teknologialla 4000 kilon ydinkärki olisi osunut kohteeseensa noin kilometrin tarkkuudella ja se olisi tappanut kaiken elollisen 30 kilometrin säteellä.

Nyt tämä osumatarkkuus on lähes 100%:n luokkaa, jolloin täsmäisku on tosi asia.

Nämä ovat tosiasioita, joita ei voi sivuuttaa ja toivottavaa olisikin, että poliittiset tahot kiinnittäisivät enenevissä määrin huomiota maailman rauhaan lentokoneita tilattaessa.

Toivotaan rauhallista rinnakkaiselämää 2022 ilman sodan pelkoa.

EVP Keijo Lindeman