Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteistyökykyä yli puoluerajojen – Jari Marjamäen esitysten sekavuutta ja vähintään moraalisesti esteellisenä toimimista monet ihmiset ihmettelevät

Valtuutettu, rehtori Marjamäki kirjoitti FL 19.12. ”Valtuutettu Johanna Häggman kritisoi voimakkaasti lauantain lehdessä (FL 18.12.) allekirjoittaneen koko syksyn jatkunutta sitkeää pyrkimystä vastustaa peruskoulujen säästötoimia.” Marjamäki sekoittaa asioita. Ensinnäkään hän ei ole vastustanut peruskoulujen säästötoimia vaan päinvastoin. Hän on ollut ensimmäisenä lakkauttamassa Forssan suurinta 200 oppilaan alakoulua Talsoilaa ja lehdessäkin ollut Marjamäen kirjoituksia, joissa hän vaatii Talsoilan koulun lakkauttamista.

Valtuutettu Marjamäki aloitti maanantaina 13.12. ei-tosiasioihin perustuvan inttämisen, että peruskouluille pitää saada kaupunginhallituksen valtuustolle esittämän budjetin (2022) ulkopuolelta ylimääräinen summa perusopetukseen. Valtuuston kokouksen jälkeen Marjamäki kirjoitti FL 15.12.: ”Tarpeen olisi ollut koko 300 000 euroa, mitä aluksi ajattelin esittää, kompromissin löytymisen toivossa valtuustopäivän aikana se pudotettiin 100 000 euroon. Tällä olisi paikattu pahimpia vuotokohtia.” Hän perusteli, että Forssan peruskoulut ovat eriarvoisessa asemassa ja mm. hänen koululleen on annettu viime vuosien budjeteissa liian vähän euroja oppilasmäärään suhteutettuna. Tätä Marjamäen esitysten sekavuutta ja vähintään moraalisesti esteellisenä toimimista so. oman koulun suosimista monet ihmiset ihmettelevät.

Huomioitavaa on, että valtuutettu, rehtori Marjamäki kritisoi väitteillään voimakkaasti sivistysjohtajaa, joka tilivelvollisena on henkilö, joka sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kanssa jakaa eurot mahdollisimman tasapuolisesti perusopetukseen. Kun Marjamäestä tuli valtuutettu, saimme äkkiä häneltä oppitunnin siitä, miten pieleen hänen mielestään sivistysjohtajan toimesta eurot on kohdennettu perusopetuksessa.

Perusopetuksen eurot on kohdennettu niin, että missä oppilaat ovat tarvinneet lisätukea, eurot ja palvelut on suunnattu sinne. Tämän sivistysjohtaja kertoi Forssan Lehdessä 18.12. Jos Talsoilassa on oppilas, joka tarvitsee koulunkäynninohjaajan palveluja, hän saa lain velvoittamana palvelun. Samoin toimitaan esim. Heikan suhteen. Lainsäädännön velvoittavuudesta tulevat määräykset, miten toimitaan. Ainoastaan Marjamäen laskelmilla ei pidä Forssan peruskouluja pyörittää eikä lakkauttaa.

Sivistysjohtaja toteaakin FL 18.12., että niissä kouluissa, joissa tukea tarvitsevia on enemmän, on ohjaajiakin enemmän. Hän myös jatkaa siitä, kuinka Kuhalaan on keskitetty 60 maahanmuuttajataustaista oppilasta, joiden opettamisen kustannukset ovat suuremmat kuin perusopetusoppilaan kustannukset keskimäärin. Sivistysjohtaja kiteyttää: ”Ryhmät eivät ole valtavan isoja, eikä yhdysluokkia ole kohtuuttomasti. Forssassa ei missään nimessä olla katastrofin kynnyksellä, vaikka sellainen kuva joillekin on saattanut muodostua.” Kysyisinkin, saako Marjamäki jatkaa epätäsmällisen tiedon levittämistä ja missä roolissa hän milloinkin toimii?

Hyvää ja rauhallista joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta.

Johanna Häggman, Kesk.

kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen II vpj.