Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupuurot ja vellit aivan sekaisin – Valtuustoaloiteoikeus on kuntapäätöksenteon ydintä, numerot eivät ole "epätäsmällisiä" ja välit ovat kunnossa

Valtuutettu Häggman (FL 23.12.) arvosteli allekirjoittanutta tavalla, mikä ravistelee jo länsimaisen demokratian peruspilareita. Kuten valtuutettu Maija Kranni (vihr.) totesi samassa lehdessä, niin valtuustoaloiteoikeus on kuntapäätöksenteon ydintä.

Jokioisilla talousarviokeskustelussa tehtiin ja hyväksyttiin 3 aloitetta. Forssassa LAPSILLE esitetty lisäraha-aloite demonisoitiin etu- ja jälkikäteen ja nyt Häggman vaatii julkisesti allekirjoittaneen vaientamista. Tuskin sitä avointa päätöksentekoa, minkä forssalaiset ansaitsevat.

Mitä esteellisyyteen tulee, selvitin omani hyvissä ajoin Kuntaliitosta. Kun hallituksessa rima on merkittävästi herkemmässä tämän asian suhteen, kannustankin Johannaa samaan selvitykseen muistellen viime kauden yöpäivystysasiaa ja Pihlajalinna-caseä sekä ennakoiden tulevaa sote-valmistelua.

Numerot eivät koskaan ole ”epätäsmällisiä”, puhutaan sitten euroista tai ohjaajien määrästä.

Mitä ohjaajiin tulee, niin Forssassa Tölöä lukuun ottamatta ohjaajat ovat harvoin jos koskaan kohdennettuina yhdelle lapselle. Kuten kaikki kouluissa töissä olevat ja huoltajatkin tietävät, ohjaajat tekevät arvokasta työtään milloin minkäkin ryhmän tai lapsen tukena. Koulujen eriarvoisuuden perusteeksi tästä ei löydy villoja yrityksestä huolimatta.

Sivistysjohtaja Pynnönen kertoi 18.12. lehdessä peruskoulujen talousarvioesityksistä todellakin säästetyn 300 000 euroa. Vertailun vuoksi, Forssan kaikkien koulujen tarvikeraha kirjoista ja kynistä kotitalouden jauhopusseihin ja käsitöiden puutavaraan on tänä vuonna vajaat 200 000 euroa.

En tavoitakaan kommentteja, joiden mukaan ”lapsilta ei säästetty” tai ” ei mitään vaikutusta kouluille”. Valitettavasti nämä säästöt näkyvät vuonna 2022, joillain kouluilla aiemmin ja enemmän, toisilla myöhemmin ja vähemmän.

Olen vahvan luottavainen sen suhteen, että välini Jarmo Pynnösen kanssa ovat kunnossa enkä usko niiden heikkenevän siitä, että esitin hänen johtamalleen lautakunnalle lisärahaa. Nimenomaan lautakunnalle jaettavaksi kouluille tasapuolisuuden edistämiseksi, en Keskuskoululle vastoin väitteitä. Ei sivistysjohtaja tai lautakuntakaan ilkeyttään säästä, raamin mihin oli pyrittävä laati ja päätti edellinen valtuusto.

Ja koulujen resurssierot ovat kehittyneet vuosien aikana, kuten olen kuvannut. Minulla on koko ajan ollut ja on täysi luottamus kaupungin kaikkiin virkamiehiin ja samaa luottamusta kaipaisin laajemminkin.

Rauhallista joulua kaikille ja erityisesi forssalaisille lapsille toivottaen

Jari Marjamäki

Keskuskoulun rehtori

SDP:n kaupunginvaltuutettu ja -hallituksen jäsen