Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Ydinvoima ei ole uusiutuvaa energiaa – Miksei uraanin käytöstä peritä päästömaksua?

Aurinkovoima, tuulivoima ja vesivoima ovat uusiutuvaa energiaa, koska ne eivät vähene käytön mukaan. Niiden käyttö ei myöskään lisää ilmastoa pilaavia päästöjä.

Ydinvoima ei ole uusiutuvaa energiaa, koska maapallon uraanivarat ovat kuitenkin rajallisia. Ydinvoimaloiden jätteet aiheuttavat tappavia säteilypäästöjä. Ydinvoimaloiden jätteitä ei pystytä hävittämään. Suomi on päättänyt kaivaa ne syvälle maan sisään. Huolehtikoon niistä tulevat sukupolvet. Ovathan ne sitten ainakin poissa näkyvistä.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä veloitetaan päästömaksua. Miksi ei uraanin käytöstä peritä maksua? Sen louhinta, rikastus ja kuljetus aiheuttaa runsaasti ilmastopäästöjä ja jäteongelma on täysin ilman ratkaisua.

Ydinvoimaloiden onnettomuusriskiä voi hyvin verrata Loton päävoittoon. Kukaan tuskin uskoo, että se voisi osua omalle kohdalle, mutta kun riittävä määrä osallistuu niin aina sen joku saa.

Ralf Nordström

Tammela