Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilotulitteiden paukuttelut vähenemässä! On järjen köyhyyttä ampua rahaa taivaan tuuliin, silläkin uhalla että vammauttaa omat silmänsä ja kätensä jättäen jätökset luontoon

Ilotulitteiden paukuttelut uudenvuoden yönä ovat lopultakin vähenemässä, kun mm. Hämeenmaan Prismat lopettivat kokonaan tulitteiden myynnin perusteluinaan mm. luontoarvot, eläimet jne. Tämä todellakin on tervetullut ja merkittävä päätös, jota olen tämän lehden mielipidekirjoituksissani yrittänyt vaatia jo vuosikaudet.

Saksakin kielsi kaikkien ilotulitteiden myynnin koko liittovaltion alueella perustelunaan mm. koronavirus kokoontumisrajoituksineen, mikä merkinnee tietynlaista järkiintymistä päättäjienkin korvien välissä.

Minun mielestäni on vähintäänkin järjen köyhyyttä ampua riihikuivaa rahaa taivaan tuuliin, silläkin uhalla että vammauttaa omat silmänsä ja kätensä jättäen jätökset luontoon kuin koirat jätöksensä!

Raimo Rönkkö