Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhelimet pois Hämeen peruskouluista – Älypuhelimen käyttäminen oppitunnilla häiritsee oppilaan keskittymistä ja oppimista

Puhelimien käyttö oppitunnin aikana on mahdollista kieltää järjestyssäännöillä ja lähikoulut pystyisivät päättämään asiasta itsenäisesti. Älypuhelimen käyttäminen oppitunnilla häiritsee oppilaan keskittymistä ja oppimista. Oppilaat pystyisivät käyttämään puhelimia normaalisti välitunneilla.

Myllypuron peruskoulussa tehdyllä kokeilulla oli runsaasti välittömiä positiivisia vaikutuksia ryhmätyöskentelyyn ja oppilaiden keskittymiskykyyn.

Puhelimien pitäminen repuissa oppituntien ajan parantaisi työrauhaa ja toisi turvaa koulukiusaamiselta, kun kiusaajat eivät voisi oppituntien aikana viestitellä toisilleen eivätkä kiusaamisen uhrille.

Opiskelu on lasten ja nuorten työtä, johon aikuisten tulee heitä ohjata ja kannustaa käytettävissä olevin keinoin ja älypuhelinten aiheuttamien ongelmien ehkäisy on yksi niistä.

Mielestäni Hämeen peruskouluissa tulee kieltää älypuhelimien käyttö oppituntien aikana turvallisen ja rauhallisen oppimisympäristön turvaamiseksi.

Elina-Maarit Kinnunen

Hämeen KD Nuorten puheenjohtaja

aluevaaliehdokas, KD