Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaaren sävyille on suotava sijansa – Jokainen haluaa vain tulla nähdyksi itsenään ja toivoo rakkautta ja hyväksyntää

Seksuaalivähemmistöön kuuluva nuori kokee valitettavan usein pienillä paikkakunnilla olevansa täysin yksin ja vailla keskustelukumppaneita.

Forssan seudun sateenkaari- eli HLBT-nuorille on ensi vuonna luvassa valonkajoa, kun tarjolle tulee kiertävä sateenkaarikahvila – kiitos Ypäjän, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Forssan nuorisotoimien avarakatseisuuden.

Kiertävä sateenkaarikahvila aloittaa kierrokset tammikuussa Tammelasta ja käy helmikuussa Humppilassa, maaliskuussa Ypäjällä, huhtikuussa Jokioisilla ja toukokuussa Forssassa.

Koskaan aiemmin vastaavaa toimintaa ei ole paikkakunnilla järjestetty, joten toiminnan vastaanotto on vielä arvoitus.

Sateenkaarinuorille on kahviloita lähinnä vain isommilla paikkakunnilla. Tarvetta vertaistapaamisille on silti pienilläkin paikkakunnilla, jotta näiden nuorten ei tarvitse peitellä minuuttaan valtavirtaan sopivaksi.

On myös hyvä, että seudun nuorisotoimet ovat avanneet netissä sateenkaarinuorille kyselyn heidän kokemuksistaan ja toivomuksistaan kahvilan suhteen.

Paikkakunnalla poikkeava sateenkaarikahvila on oiva paikka jakaa tietoa esimerkiksi seksuaalitasa-arvoon liittyvistä asioista, niin nuorille kuin heidän vanhemmilleen.

Toivottavasti valtaväestö osaa suhtautua HBLT-nuorten kahvilakierrokseen asiaankuuluvalla ymmärtämyksellä eikä ennakkoluuloilla. Näillä nuorilla on vaikeaa ilman enemmistön ”moraalista” ylenkatsetta.

Seksuaalisuuntaansa sen eri kirjoineen ei voi valita eikä koulia. Vaikka valtaosa väestöstä on heteroseksuaaleja miehiä ja naisia, poikia ja tyttöjä, se ei ole koko totuus.

Marginaaliin mahtuu joukko ihmisiä, jotka eivät mahdu yleissapluunaan mutta jotka ovat yhtä tasavertaisia enemmistön kanssa.

He kuitenkin kohtaavat syrjintää, vaikka seksuaalinen identiteetti on vain osa ihmisen kokonaiskuvaa, sen yksityinen osa.

Miksi heitä pitäisi pelätä, tai miksi heidän pitäisi sitä pelätä?

Heidän huomioimisensa kuuluu tasa-arvoiseen sivistysvaltioon eikä ole muilta pois.

Kaikki ihmiset ovat yhtäläisiä mutta kuitenkin yksilöllisiä.

Jokainen haluaa tulla nähdyksi itsenään ja toivoo rakkautta ja hyväksyntää. Siinä ei ole mitään väärää.