Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Tammelan Yhtenäiskoulun saneerauksen voisi tehdä halvemmallakin

Tammelan kunnan viimevuosien parhaita päätöksiä on ollut rakentaa urheilukeskukseen monikäyttöinen urheiluhalli.

Yhtenäiskoulun uudemman n. 40 vuotta vanhan rakennuksen reliefi tiilikuvioisten jukisivujen ja hyvänkuntoisen rakennuksen liikuntahalliin tulisi rakentaa välipohja ja näin kahteen kerrokseen luokkatiloja 2-3 kpl kumpaankin kerrokseen.

Ensimmäisen kerroksen tiloihin kuljettaisiin rakennuksen eteläpäädystä ja toiseen kerrokseen nykyisen sisäänkäynnin kautta. Toisen kerroksen hautausmaan puoleisen sivun ikkunat ovat valmiiksi olemassa ja ensimmäisen kerroksen ikkunat tulisi avata kyseiseen julkisivuun yläkerran ikkunoitten mukaisesti.

Mikäli edelläolevaan esitykseen tarvitaan lisätiloja ne saneerattaisiin tontin koillispuolella olevaan nykyiseen koulurakennukseen. Tähän rakennukseen saneerattaisiin tilat myös opettajien tarpeita varten. Kaikki muut turhat vanhat rakennukset tulisi purkaa pois.

Kyseiset työt pystyttäisiin rakentamaan koulun opetustoimintaa häiritsemättä ja suunnitelmien mukaiset 15-20 milj. euron kustannukset tulisivat olemaan vain 3-5 miljoonaa.

Muistakaa päättäjät ja virkamiehet, hyvät ja parhaat rakennusratkaisut löytyvät ainoastaa teidän omien ideoittenne kautta ja talonpoikaisjärkeä käyttäen.Hankesuunnitelman mukaisia lähtökohta tavoitteita ei löydetä ulkopuolisten konsulttien eikä asiantuntijoiden kautta.

Aikaa kuluu ja rahaa palaa, korot nousevat ja Euroopassa soditaan. Yhä vaikeampaa on jatkossa saada kunnollisia ja oikeudenmukaisia urakkatarjouksia.

Olkaa päättäjät rohkeita! Investointien pahin vihollinen on päättämättömyys,jolla tuhotaan lähes aina taloudellinen ja toiminnallinen lopputulos.