Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Menestyvä yritys on työntekijän paras turva

Teollisuusliittoa edustava pääluottamusmies Timo Viitanen kirjoitti Yrittäjien työmarkkinamielipiteistä Forssan Lehdessä 25.9. sen verran hapokasta ropakantaa, että siihen on syytä vastata.

Kertaan, miten yrittäjäjärjestö haluaa uudistaa Suomen työmarkkinoita.

Haluamme, että suomalaiset yritykset menestyvät kilpailussa, joka on kovaa niin kotimaassa kuin erityisesti maailmalla. Yrityksen menestys on tärkeää niin yrityksen omistajille kuin työntekijöille.

Jotta yritykset voivat menestyä, tarvitaan mahdollisuus työehtosopimiseen työnantajan ja työntekijöiden välillä. Tämä on tärkeää, sillä yritysten tilanteet ovat erilaisia jopa samojen toimialojen sisällä. Paras tieto työpaikan tarpeista on yrityksissä, ei Helsingin liitoilla.

Jotta työpaikkasopiminen on mahdollista, tarvitaan muutoksia sekä lainsäädäntöön että työehtosopimuksiin. Jos Viitanen on lukenut lakikirjansa, hän tietää, että siellä on noin 50 sopimisen kieltoa estämässä sopimista työnantajaliittojen ulkopuolella toimivissa yrityksissä.

Jos työehtosopimus ei palvele alan yritysten ja työntekijöiden pitkän tähtäimen etuja, sellaista ei kannata tehdä. Silloin järkevämpää on hajauttaa sopimista yrityksiin ja työpaikoille.

Sopimisen vapauden pitäisi olla itsestäänselvyys vapaassa yhteiskunnassa. Suomen työmarkkinoilla monella alalla se on kuitenkin utopia.

Jotta paikallinen sopiminen onnistuu, se edellyttää luottamusta, osaamista ja tasapainoista neuvotteluasetelmaa. Työolobarometrin mukaan luottamus on erityisen vahvaa pienillä työpaikoilla. Sopimisen osaamista kertyy kokemuksen kautta. Sopimista oppii sopimalla.

Suomalainen neuvotteluasetelma ei ole tällä hetkellä tasapainoinen. Ammattiliitot pystyvät pakottamaan uhkailemalla ja painostamalla yrityksiä haluamiinsa sopimuksiin varsinkin vientialoilla. Työrauhasääntelyä on uudistettava kieltämällä suhteettomat työtaistelut.

Yrittäjäjärjestö ei ole ajamassa ammattiliittoja neuvottelupöydästä. Suomessa on vapaus järjestäytyä mutta myös vapaus olla järjestäytymättä.

Ammattiliitoilla on neuvottelumandaatti jäseniltään. Työpaikoilla on kuitenkin yhä enemmän ihmisiä, jotka eivät luota liittoihin eivätkä niihin kuulu. Heillä on oikeus hoitaa asioitaan yhdessä oman työnantajansa kanssa.

Hyvä ja tasapainoinen sopiminen ei ole sanelua vaan siinä etsitään yhdessä ratkaisua, joka palvelee yrityksen ja työntekijöiden tarpeita. Luottamusvaltuutettu on henkilöstön edustaja työpaikalla. Hänellä on täysi mandaatti neuvotella edustamansa porukan puolesta.

On umpipötyä väittää, että Yrittäjät ajaa palkkojen ja työehtojen dumppausta. Me ajamme työmarkkinauudistuksia, jotka auttavat yrityksiä menestymään ja palkitsemaan siitä työntekijöitään. Menestyvä yritys on työntekijän paras turva.

Mikael Pentikäinen

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja