Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Sydänmerkistä saa helpotusta ruokavalintoihin

Toimittaja Kiti Salonen tuskaili kolumnissaan (FL 21.9.) terveellisten ruokien valinnan vaikeutta kauppojen runsaiden myyntihyllyjen keskellä. Asialle hän kertoi heränneensä nähtyään oman kolesterolimittauksensa ”punaisena huutavat tulokset”. Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen valitettavan yleisiä ja niiden kehittyminen alkaa jo varhaisella aikuisiällä.

Sydänliiton lanseeraama sydänmerkki helpottaa valintojen tekemistä. Sen voi saada tuote, joka täyttää tietyt kriteerit kokonaisrasvan ja rasvan laadun, suolan, kolesterolin, sokerin ja kuidun suhteen. Sydänmerkki löytyy pakkauksesta, joskin melko pienenä se ei aina ensimmäisenä pistä silmään.

Sydänmerkkituotteita oli muutama vuosi sitten yli 2000 kpl ja lisää on tullut jatkuvasti. Merkin hakeminen on vapaaehtoista ja siksi merkkiä ei välttämättä löydy kaikista hyvistä elintarvikkeista. Sydänmerkki tuo kuitenkin helpotusta omalta osaltaan arkipäivän terveellisiin valintoihin.

Sydänmerkkiä hallinnoivat Sydänliitto ja Diabetesliitto.

Juha Koskelainen

asiantuntijalääkäri

Forssan Seudun Sydänyhdistys