Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Haluaako Suomi olla ulkomaisten veroparatiisi ja kotimaisten rahoitushelvetti?

Alfa TV:n talouden parjaamiseen saattaa olla kilpailulliset syyt tai muu antipatia. Se ei kuitenkaan ole yksin pontimena tälle kirjoitukselle, sillä ilman kulttuuriamme ja sen tuotantoja tukevia media- ja rahoitusrakenteita Suomen luova talous vuotaa tuottavuutensa ulkomaille. Alfan linjauksia voi hioa, mutta tappaa sitä ei pidä!

Esim. TV-kanavan perustaminen vaatii vuosien työpanostukset katselijamääriin, rakenteelliseen toimivuuteen ja mainostajien luottamuksen saamiseen. Toimivan kanavan arvo on moninkertaisesti tasearvoa isompi .

Suomessa ei vieläkään ymmärretä aineetonta varallisuutta! Tämä osaamisvaje merkitsee ainakin 10 miljardin menetystä vuosittaiselle taloudellemme.

Tuntematta Alfa TV:n taloutta väitän sen tuloslaskelman valehtelevan sille itselleen turmiolliseen suuntaan. Poptori haki 2015 Kirjanpitolautakunnasta päätöksen, jossa yritys voi jaksottaa pitkävaikutteisia kuluja 20 vuoden ajalle.

Maailman tuotantotalous on pysyvästi siirtynyt pohjaamaan aineettomiin investointeihin. Suomen kansallisvarallisuuslaskelmissa niiden arvo on silti vaan ehkä prosentin. Syynä on suuryritysten halu nauttia niiden kertapoisto-oikeudesta verotuksessa. Kotimainen pääomaköyhä PK-sektori pidetään näin myös tehokkaasti kilpailun ulkopuolella. Vaurautemme kasvaisi ja verotulot nousisivat, jos työn arvo ja aineeton varallisuus jäisivät siihen maahan, missä ne syntyvät.

Viranomaisillamme on EU:lta ja eduskunnan antamana takausvaltuutta kymmeniä miljardeja, mutta niitä on ohjautunut ulkomaisille varustamoille, in vestointeihin mm. Venäjälle. Nyt on viimeinen hetki myöntää ja korjata väärät valinnat, sillä ne ovat jo alkaneet realisoitua miljardien alaskirjauksina. Niitä ei voi kattaa muuten kuin lisävelalla tai täyttämällä luovan talouden huutava vaje.

Suomen Luova Talous (SULT) ry antoi tavoitteistaan julkilausuman 22.9.2022. Ajatuksena on saada Suomeen vauras ja kilpailukykyinen luova talous.

Erkki Puumalainen

Poptori Oy:n toimitusjohtaja

Suomen Luova Talous ry:n hallituksen jäsen