Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Perussuomalaisten Suomalaisuusohjelma

Samana päivänä, kun puolueeni julkaisi uuden ohjelman, niin samantien oli häly valmis. RKP tunsi itsensä uhatuksi, sillä he pelkäävät ruotsin kielen poistuvan käytöstä. Me emme halua pitää Suomessa pakkoruotsia kouluissa, puhukoon porukka sitten, mitä kieltä haluavat. Jokainen saa tietysti opiskella mitä kieliä tahansa, mutta tämmöinen marginaalikielen pakollisuus ei vaan ole nykyaikaa.

Samaan aikaan meillä monet työnantajat tinkivät jo suomen kielen osaamistarpeista, viimeisimpänä S-ryhmä. Eikä tämä tähän jää, sillä “työvoimapulaan” tuodaan porukkaa kolmansista maista. Esimerkiksi sote-alalla ei missään nimessä saa suomen kielen vaatimustaso hävitä.

On olevinaan ihmisoikeus ulkomaalaisen saada verovaroin kustannetut tulkkipalvelut Suomessa. Näitä palveluita käyttävät jo pitkäänkin maassa oleilleet ulkomaalaiset, vaikka kansalaisuus on saatu. Tämä antaa viestin siitä, ettei tänne tullessaan tarvitse edes yrittää oppia kieltä tai muutenkaan maan tavoille. Suomen kielen opiskelu pitää asettaa ensisijaiseen asemaan kotoutumisessa.

Kansallismielisyys ja suomalaisuus on meille Perussuomalaisille hyvin tärkeää ja siihen kuuluu myös tärkeänä osana suomen kieli. Suomessa pitää tulla toimeen suomen kielellä, nyt ja tulevaisuudessa. Meidän oma ja ainutlaatuinen äidinkieli, olkaamme ylpeitä siitä.

Kari Suomalainen

eduskuntavaaliehdokas / Häme

Perussuomalaiset