Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Vastaus toimitusjohtaja Pentikäiselle – Mitä työehtosopimuksissa pitäisi muuttaa?

Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kirjoitti 27.9. (FL) vastauksen mielipidekirjoitukseeni. Pentikäisen kirjoitus pitää sisällään räikeitä tulkintoja, joita on syytä kommentoida.

Olemme samaa mieltä siitä, että ilman menestyviä yrityksiä Suomessa ei ole työpaikkoja. Suomessa on pitkät perinteet valtakunnallisilla työehtosopimuksilla, jotka ovat tarjonneet ennustettavuutta ja vakautta yhteiskuntaan. Haluaisin kuulla konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia lakimuutoksia Suomen Yrittäjät haluavat tehdä ja miksi. Mitä työehtosopimuksissa pitäisi muuttaa? Pentikäisen väite siitä, ettei palkkoja ja työehtoehtoja haluta heikentää, tuntuu erikoiselta, koska työehtosopimukset takaavat vain minimin. Mikään ei estä nykytilassa sopimasta asioista paremmin.

Pentikäinen väittää kirjoituksessaan, että ammattiliitot olisivat pelkästään Helsingissä toimiva järjestö. Mikä ammattiliitto on? Ketkä sen muodostavat? Ammattiliito on sen jäsenet. Ammattiliiton toiminta tapahtuu työpaikoilla luottamusmiesten toimesta.

Onko yrityksillä osaamista ja resurssia tehdä laajamittaisesti paikallisia sopimuksia ilman työehtosopimuksia? Vai, onko tässä kuitenkin kyse siitä, ettei SY ole sopimuspöydässä. Mielestäni se, ettei työehtosopimukset palvele yrityksiä ja työntekijöitä, on varsin outo tapa ajatella työpaikoilla tehtävästä yhteistyöstä työntekijöiden ja työnantajan kesken.

Väite, ”työpaikoilla on kuitenkin yhä enemmän ihmisiä, jotka eivät luota liittoihin eivätkä niihin kuulu”. Millä perusteella liittoon kuulumattomat työntekijät eivät luota ammattiliittoon? Onko Pentikäisen mielestä työpaikalla kaksi eri porukkaa? Vai yrittääkö SY luoda keinotekoisesti tällaisen tilanteen työpaikoille?

En halua, että Suomen työmarkkinoilta poistetaan pelisäännöt. Tällöin työmarkkinoilla vahvin määräisi ja heikomman olisi tyytyminen osaansa. Etenkin nuoret tarvitsevat rakentavan esimerkin työpaikoilla tehtävästä yhteistyöstä, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

Timo Viitanen

pääluottamusmies, Iittala/Hämeenlinna

Teollisuusliiton valtuuston jäsen