Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Työelämäsäätelyssä on paljon korjattavaa

Pääluottamusmies Timo Viitanen jatkoi ropakantaansa tässä lehdessä (5.10.) ja esitti sen lomassa allekirjoittaneelle kysymyksiä, joihin on syytä vastata.

Viitanen kysyi, mitä lakeja Yrittäjät haluaa muuttaa. Listaan muutaman.

Haluamme, että työttömyysturvassa siirrytään yleiseen ansioturvaan, joka tuo ansiosidonnaisen turvan kaikille eikä vain kassojen jäsenille. Tämä on oikeudenmukaisuuskysymys.

Haluamme mahdollistaa paikallisen sopimisen kaikissa yrityksissä, myös työehtosopimuksista poikkeavista palkkaus- ja työaikajärjestelyistä.

Haluamme poistaa laissa olevat, järjestäytymättömiä yrityksiä koskevat sopimisen kiellot, joita on noin 50. Nämä estävät sopimisen kieltojen piirissä olevissa asioissa. Ne estävät myös sopimisen paremmin, vaikka Viitanen muuta väittää.

Haluamme uudistaa yhteistoimintalakia niin, että sen soveltamisraja nousee 50 työntekijään, mikä olisi myös EU:n säännösten mukainen raja.

Haluamme helpottaa mahdollisuuksia tehdä määräaikaisia työsopimuksia ja muuttaa henkilöön liittyvää irtisanomisperustetta niin, että siihen riittäisi asiallinen tai hyväksyttävä syy.

Suomessa on noin 160 yleissitovaa työehtosopimusta. Jokaisessa on muutettavaa, joten on mahdoton luetella kaikkia muutostarpeita. Niitä on paljon.

Olen samaa mieltä kuin Viitanen siitä, että ammattiliitto on sen jäsenet. Viitasen mukaan ”liiton toiminta tapahtuu työpaikoilla luottamusmiesten toimesta”. Mielestäni liiton toiminnan pitäisi tapahtua sen jäsenten eikä vain luottamusmiesten toimesta.

Ammattiliittojen jäsenmäärät ovat laskeneet. Esimerkiksi SAK:n liitoista on lähtenyt 2015 jälkeen yli 150 000 palkansaajajäsentä. Tämä kertoo tyytymättömyydestä liittoja kohtaan.

Olen vakuuttunut , että yrityksissä on riittävä osaaminen tehdä paikallisia sopimuksia, kunhan niissä keskitytään olennaiseen eikä käsitellä kaikkea mahdollista. Osaaminen myös kehittyy, kun sopimista päästään tekemään.

Suomen Yrittäjät ei itse halua tekemään työehtosopimuksia vaan haluamme, että sopimuksia tehdään liittojen välillä sekä yrityksissä ja työpaikoilla. Pidämme erittäin olennaisena, että jokaisella työpaikalla on sopi misen oikeus ja vapaus, jos työehtosopimus ei palvele työpaikan tarpeita.

On selvää, että työmarkkinoilla tarvitaan pelisäännöt, kuten muuallakin yhteiskunnassa. Sääntöjen ydin pitää linjata lainsäädännössä. On vaikea hyväksyä tilannetta, jossa pelisäännöt ovat erilaisia eri aloilla ja kohtelevat yrityksiä ja työntekijöitä eri tavalla riippuen siitä, ovatko nämä liittojen jäseniä.

Mikael Pentikäinen

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja