Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työ ja tekijä on saatava kohtaamaan – TE-palvelujen kunnallistaminen on suuri muutos

Hallitus esittää eduskunnalle työ- ja elinkeinotoimistojen palvelujen siirtoa kuntien tai yhteistoiminta-alueiden huomaan vuoden 2025 alusta. Parhaillaan ovat menossa muutosta pohjustavat työllisyyden kuntakokeilut yli kolmanneksessa Suomen kuntia.

Kokeilukunnat vastaavat tosin vain osaltaan alueensa TE-palvelujen tarjoamisesta. Siirtymässä olevat palvelut ovat selvästi laajemmat kuin kokeilun piirissä olevat.

Kuntakokeiluissa ovat Kanta-Hämeestä mukana Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät viime vuoden maaliskuussa ja päättyvät vuoden 2024 lopussa. Hämmentävää onkin se, että kokeilusta siirrytään ilman välivaiheita ja kokeilun annin yhteenvetoa suoraan pysyvään käytäntöön.

Politiikassa tuntuu olevan yleistä tehdä päätöksiä malttamatta odottaa kokeilujen tuloksia.

Historiallisen uudistuksen tavoitteena on entistä parempi palvelurakenne, joka edistää työntekijöiden nopeaa työllistymistäa. Uudistusta puoltaa se, että kunnilla on valtion TE-palveluja parempi käsitys työvoiman tarpeesta alueella.

Uudistus tuo TE-palvelut lähemmäksi sekä henkilöasiakkaita että työnantajia. Kunnat voivat samalla sovittaa omat elinkeino- ja koulutuspalvelunsa yhteen työllisyyden hoidon kanssa.

Hallitus perustelee työvoimapalvelujen siirtoa kunnille työllisyyden kohentamisella. Valtionvarainministeriö arvioi uudistuksen voivan tuottaa 7000–10 000 lisätyöllistä vuosikymmenen loppuun mennessä. Tosin aiempien kuntakokeilujen kokemukset eivät tällaista kasvua lupaa.

TE-palvelujen resurssit ja palvelujen yhdenvertaisuus on määrä turvata sillä, että palvelut siirretään kunnille tai useamman kunnan yhteistoiminta-alueille, joiden työvoimapohja on vähintään 20 000 henkilöä.

Kuntakokeilujen yhteydessä on havaittu, että uudistuksen riskeinä on pula rahasta ja henkilökunnasta.

Uuden rahoitusmallin mukaan kunnat hyötyvät taloudellisesti työnhakijan työllistämisestä avoimille työmarkkinoille. Tempputyöllistämistä tässä ei kaivata.

Uudistus ei onnistu ilman osaavaa henkilöstöä, joten aliresurssointiin ei ole varaa. Resurssit eivät isommin vahvistu sillä, että TE-hallinnon henkilöstö vain siirtyy kunnille.

TE-palvelujen kunnallistaminen on niin suuri muutos, että sen ajaminen sujuvasti läpi vie aikaa. Tätä tahtia osa kunnista joutuu hyppäämään liikkuvaan junaan, mikä ei kitkattomuutta lupaa.