Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Harmin paikka, Forssa on ohitettu Assi-sairaalan ja junaradan rakentamisessa

Kyllä harmittaa ja suututtaa, kun luen Assi-sairaalan rakennushankkeesta. Paikallisia toimittajia suosimaa alihankintaa, joka on mielestäni on ilmennyt pääurakoitsijan tekemisissä päätöksissä. Esim. betonielementtien kohdalla, ne on tilattu paikalliselta elementtitehtaalta, jonka kapasiteetti ei riitä kattamaan koko tarvittavaa määrää, vaan ne haalitaan pitkien matkojen päästä, firman muilta tehtailta ympäri Suomea.

Forssassa on korkean laadun omaavat niin seinien kuin välipohjien betonielementtitehtaat. Siis suhteellisen lyhyen välimatkan päässä Assin työmaata.

Kun huomioi nykyisen heikon tilauskannan tälläkin alalla, niin olisi ollut todella tarpeen huomioida myös Forssan seudun pyyteet ja tarpeet.

Saataisiin vähän vastinetta rahoillemme. Nyt näissä Forssan tehtaissa on lomautukset vallalla ja tulevaisuuskin hämärän peitossa, ei hyvältä näytä, sikäli kun olen lehdestä saanut lukea.

Eikö tätä suurta sairaalan rakennushanketta olisi voitu pilkkoa pienenpiin kokonaisuuksiin? Minusta tuntuu, että Hämeenlinna vie meitä kun pässiä narusta.

Lounais-Hämeessä on vuosikymmeniä haaveiltu junarataa Helsinki–Forssa–Pori. Tälle hankkeelle ei varmaankaan löydy rahaa, joten haave on halpaa toiveajattelua. Rahasta puheen ollen, tässä hiljakkoin puhuttiin suunnittelussa olevasta miljardia maksavaa Suomi-rataa Tampere-Helsinki.

Jotenkin tuntuu, että meidän juna meni jo.