Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Eriävä mielipiteeni Finest Future -opiskelijahankkeesta (FL 19.12) – Koulutusta ei pidä tarjota ilmaiseksi muiden maiden nuorille

"Verovaroin kustannettavaa koulutusta ei pidä tarjota ilmaiseksi muiden maiden nuorille". Lukion johtokunnan kokouksissa olen yrittänyt tuoda käsitykseni esiin ja painottanut sitä, että minulla ei ole mitään huomautettavaa nyt valituista ulkomaalaisopiskelijoista. Vietnamilaisista itselleni on muodostunut kuva yritteliäinä ja ahkerina maahanmuuttajina.

Olen kyllä kertonut myös suorasanaisesti, että en hyväksy oppilaiden rekrytointia "uskonnoksi" luokitellun, omia länsimaisia vapausarvojamme vastustavan ideologian alueilta.

Lukion ja muiden oppilaitosten pitäisi sopeutua pieneneviin ikäluokkiin, mutta itärajan läheisyydessä aloitettu oppilaiden värvääminen Venäjältä lukioihin ja ammatti-instituutteihin koulujen hengissä pitämiseksi jatkuu nyt ilmaispaikkojen tarjontana kaiken kokoisiin kouluihin. Mielestäni hyvästä suomalaisesta opetuksesta pitää myös kehitysmaiden varakkaiden perheiden olla valmiita maksamaan siitä aiheutuvat kustannukset.

Toista vuotta olen tutustunut johtokunnan kokouksissa nykyiseen lukio-opiskeluun ja kuulemani mukaan oppilashuollon merkitys on yhä tärkeämpää ja sen resurssit liian vähäiset. Ulkomaalaisten opiskelijoiden tulo ei ainakaan vähennä tätä tarvetta.

Forssa