Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Forssan sairaala on tärkeä koko hyvinvointialueelle – Toiminta jatkuu toistaiseksi täysin ennallaan

Johanna Häggman kirjoituksesta (Forssan Lehti 30.12.22.) Forssan sairaalatoiminnan tulevaisuudesta syntyi kuva, että toimintaa oltaisiin ajamassa mittavasti alas. Tällaista linjausta ei ole tehty. Kirjoitus on spekulatiivinen.

Aluehallitus ja valtuusto linjaavat palveluverkkojen tulevaisuudesta kevään aikana. Tämän Häggman varmasti tietää.

Iso haaste uudistuksen alkuvaiheessa on se, että ilmassa liikkuu sekaisin päätöksiä, toiveita ja kauhuskenaarioitakin. Tätä on muutosvaiheessa kestettävä. Siksi on tärkeää, että päättäjät pyrkivät tiedottamaan asioista juuri niin, kuin ne ovat eivätkä lisää hämmennystä.

Suurimmat muutokset Forssassa tapahtuvat sairaalan vastuutehtävissä.

Forssan sairaalan monipuolinen ja laaja toiminta jatkuu toistaiseksi täysin ennallaan. Kalliita ja osin omasta toiminnasta irrallisia ostopalvelutoimintoja on syytä jatkossa tarkastella kriittisesti.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveystoimialan johtoryhmässä on päätetty lisätä Forssan sairaalan sisätautiosaston potilaspaikkoja ja selvittelyt asian toteuttamiseksi on käynnistetty.

Kirurgian vuodeosasto on tärkeä jatkohoitopaikka myös keskussairaalasta tuleville leikatuille potilaille. Forssassa pystytään jatkossa palvelemaan nykyistä laajemmin koko maakunnan asukkaita. Tämä turvaa myös alueen työpaikat. Yhteistyö tällä saralla on käsittääksemme toiminut hyvin.

Palveluverkon laajuutta määrittää osin lainsäädäntö ja osin raha. Näiden reunaehtojen välissä käytetään poliittista harkintaa. Tavoitteemme on luonnollisesti huolehtia alueemme kaikista palveluista mahdollisimman hyvin.

OmaHämeen aluehallituksen sosialidemokraattinen ryhmä