Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Kanta-Hämeen hyvinvointialueen suunnitelmissa on pyrkiä kehittämään Forssan sairaalan palveluita

Sirkka-Liisa Anttila (29.12.22) ja Johanna Häggman (30.12.) pelottelevat Forssan Lehdessä sairaalan alasajolla. Oma Hämeen eli Kanta-Hämeen hyvinvointialueen suunnitelmissa pikemminkin pyritään kehittämään Forssan sairaalan palveluita.

Forssan vuodeosastotoiminnot on rakennettu suurelta osin lääketieteen opiskelijoiden varaan. Lääkärimiehityksen vahvistamisesta erikoislääkäreillä on tehty heti vuodenvaihteessa toimeenpantavat suunnitelmat. Myös vuodeosastopaikkojen määrän lisäys on suunnitelmissa. Jälkimmäistä varten toki on myös tarpeen palkata lisää hoitohenkilökuntaa Forssan sairaalaan.

Ostopalvelusopimuksiakin on tarkasteltu ja parempi olisi, jos hyvinvointialueen palvelukseen voidaan palkata vakituista omaa henkilökuntaa osin hyvinkin kalliiden ostopalvelusopimusten sijaan. Tätä kokonaisuutta on toki tarkasteltava siitä lähtökohdasta, kuinka oman henkilöstön rekrytoinnissa lopulta onnistutaan.

Kanta-Hämeen palvelukokonaisuuden näkökulmasta on erittäin tärkeää, että myös keskussairaalassa hoidetut potilaat pääsevät mahdollisimman pian jatkohoitoon oman seutunsa sairaalaan. Tästä syystä Forssan sairaalan toimintoja ei missään nimessä ole järkevää heikentää, vaan pikemminkin kehittää.

Mirja Ottman-Salminen

tulosaluejohtaja

Kati Kortelainen

tulosalueylilääkäri

Erikoissairaanhoidon sairaalapalvelut

Jarmo Lappalainen

terveydenhuollon toimialajohtaja

Seppo Ranta

muutosjohtaja

Kanta-Hämeen hyvinvointialue